• PIB-ul României va scădea cu cel puțin 5% anul acesta.
  • Deficitul bugetar va depăși 100 de miliarde de lei în 2020.
  • Noul Guvern trebuie să gestioneze creșterea de cheltuieli cauzată de criza sanitară.
  • Cornelui Bodea: „Întreg mediul antreprenorial așteaptă pragmatism și predictibilitate.

Indiferent cine va fi premier, noul Guvern are o misiune dificilă: să gestioneze finanțele țării într-o economie aflată în criză.

Corneliu Bodea, CEO și co-fondator al grupului Adrem, cu activități în domeniul energetic a explicat ce așteptări au antreprenorii de la viitorul Executiv.

Prioritățile noului Guvern pentru salvarea economiei

„Întreg mediul antreprenorial așteaptă pragmatism și predictibilitate. Pragmatism, deoarece trebuie să fim serisoși, cele 80 de miliarde așteptate de la Uniunea Europeană vor veni, am încredere în acest lucru, dar ne trebuie ani buni de zile, pentru a pregăti proiecte care să facă sens pentru utilizarea acestor bani.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Pragmatism pentru că noi avem nevoie de soluții astăzi, acum. Predictibilitate pentru că suntem la mai bine de 30 de ani de la Revoluție și am trăit într-un mediu dominat de lipsa predictibilității. Oamenii de afaceri au nevoie de predictibilitate.”, a explicat Corneliu Bodea.

Printre prioritățile noului Guvern ar trebui să fie și un plan de management pentru criza generată de pandemia de coronavirus. Acest lucru ar trebui să prevină o criză economică ce va fi resimțită la începutul anului 2021