• Anul trecut s-au cumpărat peste 560.000 de imobile la nivel național.
  • Estimările arată că cifrele de anul trecut vor fi depășite.
  • Garsonierele și apartamentele cu două camere rămân în topul vânzărilor.

Anul trecut s-au cumpărat peste 560.000 de imobile la nivel național, iar din ianuarie 2020 până acum s-au vândut peste 460.000.

Dacă trendul de creștere a vânzărilor continuă, vom depăși cifrele de anul trecut. Doar în luna octombrie s-au făcut peste 84.000 de tranzacții. Multe dintre ele, luate fără credite.

„Explicația ar fi că între martie și sfârșitul lui iunie, din cauza pandemiei, lumea nu a putut să-și încheie toate contractele și nu a putut să achiziționeze fizic. Tot ce nu s-a achiziționat în această perioadă, au început să fie achiziționate după luna iunie.”, a precizat Alexandru Ispir, manager Otho Estate, agenție imobiliară.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Cum tinerii și-au făcut din casă birou, estimările arată că vor fi vândute mai multe apartamente de trei și patru camere.

Totuși, garsonierele și apartamentele cu două camere rămân în topul vânzărilor. În București zonele populare sunt în continuare cele centrale și de nord.

„S-au vândut și case istorice, s-au vândut și proprietăți de lux în zona de nord. Garsonierele și apartamentele de două camere s-au vândut cel mai mult.”, a mai adăugat specialistul.