• Prima croissanterie gourmet din România s-a deschis în pandemie, în București
  • Investiția totală este de 80.000 de euro
  • 75% dintre cererile clienților sunt pentru croissante cu zmeură, migdale, fistic

Ce fel de business ai avea curajul să deschizi în pandemie? Probabil nu îți vine repede în minte o variantă. Dar îți spun eu… slăbiciunea noastră în fața bunătăților culinare nu ne-o ia nimeni.

Diana și Victor sunt tineri antreprenori în online. Au ieșit la o plimbare pe Calea Victoriei. Au zis să își înceapă ziua cu un răsfăț culinar: cafea și un croissant. Au ales o croissanterie gourmet, prima din România, deschisă acum câteva zile.

„Am văzut pe Instagram și am zis să mergem undeva drăguț și am venit aici că am auzit că au croissante bune”, spune Diana. „Am ales mango, fructul pasiunii și ciocolată albă. Nu am mâncat cu fistic că l-a mâncat prietena mea pe tot, dar asta cu mango și fructul pasiunii este super bun”, a ales Victor.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Lucian deține, alături de doi prieteni, o rețea de localuri. Croissantele nu sunt un lucru nou pentru el. Până acum, le distribuia în diverse cafenele. Recent, s-a hotărât să deschidă și un magazin fizic. Și, în primele zile de la deschidere, deși Calea Victoriei nu mai e plină de corporatiști ca odinioară, clienții l-au lăsat cu vitrinele goale. Vinde zilnic 300 de croissante.

„Cele mai căutate sunt cele cu migdale, cel cu fistic, clasicul cu ciocolată. A ajuns la aproximativ 80.000 de euro, investiția în locația din Calea Victoriei s-a ridicat la 10.000 de euro. Conceptul este unic în România. Este vorba despre croissante gourmet, croissante făcute manual 100% de la tăiere, coacere, dospire, inclusiv cremele”, a spus Lucian Bădilă, acţionar Fika18.