Elon Musk lasă în urmă SUA. Piața pe care se va concentra Tesla

Sursa foto: Unsplash
  • Pe lângă producătorii locali de autovehicule, Tesla s-ar putea să se dueleze și cu un competitor familiar: General Motors.
  • Elon Musk a declarat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China.
  • Mașinile electrice reprezintă, în China, aproximativ 12% din vânzările totale de autovehicule.

Deși va avea de-a face cu o competiție acerbă, Elon Musk este pregătit pentru o nouă provocare. Cea mai mare companie pe care o conduce, Tesla, se va concentra pe piața din China, informează Business Insider.

Tehnoregele Tesla a declarat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China. Fără îndoială, aceasta va fi o provocare chiar și pentru Elon Musk. Guvernul chinez susține mai multe companii locale care produc mașini electrice.

„China, pe termen lung, va fi cea mai mare piață a noastră, atât din perspectiva numprului de vehicule produse, cât și al numprului de clienți”, a spus Elon Musk, despre viitorul Tesla în China.

În același timp, producătorii locali au început să prindă avânt. Aceștia au raportat creșteri semnificative față de anul trecut și chiar față de trimestrul anterior.

Aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei vine deja din China. Totuși, pe lângă producătorii locali de autovehicule, Tesla s-ar putea să se dueleze și cu un competitor familiar: General Motors.

Pe de altă parte, cel puțin pentru moment, în China este loc pentru toți. Mașinile electrice reprezintă aproximativ 12% din vânzările totale de autovehicule; comparativ cu Statele Unite, unde procentul este de doar 2%. La acest capitol se adaugă și populați Chinei, de 4 ori mai mare decât cea a SUA.

Astfel, Elon Musk, în încercarea de a duce Tesla la următorul nivel, se vede în fața unei probe de foc. Pe lângă General Motors, compania condusă de miliardar se va duela cu nume precum NIO, Xpeng, Li Auto și WM Motor, deja populare în piața locală.