• Sunt aproximativ 10.000 de cafenele şi baruri în România
  • Piaţa cafenelelor din România are vânzări anuale de 6,7 mld. de lei
  • Un franco-croat a creat o hartă a cafenelelor de specialitate din Bucureşti

Obişnuiai să îţi iei o cafea în drum spre birou? Probabil că, de când lucrezi de acasă, ai uitat și ce gust are și cum este să stai la rând.

Unele coffee shop-uri s-au adaptat în pandemie şi vând produsele doar la geam. Alte locaţii se folosesc de terasele special amenajate.

Florentina Penescu, barista: ”După ce s-au mai relaxat măsurile am decis să îl deschidem în varianta to go, cu servitul la geam, respectiv uşă. Volumul cel mai mare de clienţi este undeva între ora 09.00 şi 12.00.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ștefan Iordache, consultant coffee shop: ”A fost o mică scădere, totuşi, într-adevăr, în perioada de criză. În jur de 15, 20, 30%.

Harta cafenelelor de specialitate din București

Avem și noi în București o hartă a cafenelelor de specialitate. A făcut-o un franco-croat, încă din 2018. Potrivit hărții, sunt 200 de locații în Capitală care vând cafea proaspăt prăjită și măcinată.

Luka Zivkovic, antreprenor: ”Descoperirea cafenelelor de specialitate ar trebui să fie unul dintre lucrurile pe care turiştii străini ar trebui să le facă când vin în Bucureşti. După cum puteţi vedea, aveţi pe o parte harta cafenelelor din Bucureşti şi pe cealaltă parte e descrierea fiecăreia.”

Eric Bartha, free lancer: ”Aş spune că Bucureştiul este în top zece oraşe europene cu cele mai multe coffee shop-uri.”

Dacă ești cafegiu adevărat, probabil îți bei cafeaua neîndulcită, cum recomandă specialiștii.