• Eterneva, start-up care face diamante din cenușa celor morți
  • Carbonul purificat este similar cu diamantele sintetice de pe piață
  • Clienții primesc un welcome-kit, în care lasă o jumătate de cană de cenușă

O firma americană transforma cenușa decedatului, fie că e om, fie că e animal de companie, într-o nestemată prețioasă. Un diamant care-i permite celui rămas să poarte cu el amintirea strălucitoare a dispărutului.

Se spune că soțiile puternice își au soții la degetul mic. Cu tehnologia americanilor se poartă pe inelar acum. Cenușa dispărutului, prelucrată timp de 11 luni, se transformă într-un minunat diamant.

Business-ul este sprijinit financiar, între alții, de Mark Cuban, celebru antreprenor, proprietar al echipei de baschet din NBA Dallas Mavericks. Eterneva e numele companiei care a primit 4,8 milioane de dolari în finanțări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Prețul unui astfel de diamant

Nu e deloc ieftin să faci diamant din cenușa celui plecat din această lume. Pretul cel mai mic e de 3.000 dolari. Poate ajunge să coste zeci de mii, în funcție de dimensiune, culoare și prelucrarea diamantului.

Popor descurcăreț, și românii ar păstra o amintire atât de valoroasă de la cineva drag.

Mihaela Rud , psiholog: „A apărut și acestă idee cu transformarea cenușii în diamante, cum am spus, este o problemă legată de marketing, care se promovează din ce în ce mai mult. Se mizează pe ideea că oamenii încearcă să găsească obiecte cât mai apropiate care să mențină relația cu cel dispărut. Fiecare își trăiește perioada de doliu într-un anumit fel, apelând la diferite așa cum am spus eu, artefacte și obiecte în care să se ancoreze în relația cu cel dispărut.”

Florentina Giurcă, manager firmă servicii funerare: „Noi suntem deschiși la orice reprezintă noutate în ziua de azi. Nu am spune nu, acum nu știu cât de deschiși sunt românii, mai ales cei de vârsta a treia să facă lucrul acesta.”