• Producătorii agricoli spun că afacerile le sunt ruinate
  • Autoritățile au decis să închidă toate pieţele acoperite, începând de luni
  • Viorel Hapenciuc, producător de lactate, pierde 6.000 de lei în fiecare zi

De luni va fi mai dificil să gasesti fructe, legume, sau brânzeturi direct de la producători.

Închiderea pieţelor care își desfășoară activitatea în interior, reprezintă un dezastru pentru producătorii agricoli.

Viorel Hapenciuc este unul dintre cei mai mari producători de produse lactate din Timiş. Are 100 de vaci și își vinde produsele exclusiv la piaţă. Acum, estimează pagube uriaşe.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Viorel Hapenciuc, producător produse lactate: „Eu procesez cam 20.000 de litri de lapte pe lună. Îl transform în brânză, smântână, caşcaval, chefir. Dacă se închid pieţele, va trebui să aruncăm laptele, că n-avem ce să facem cu el. Unde îl vindem? Că vacile trebuie mulse şi sâmbăta, şi duminica. Dacî ne închide de tot, trebuie să arunc laptele.”

Şi Iulia este afectată de închiderea pieţelor. Avocat de profesie, programul îi este foarte încărcat. Din când în când, îşi face totuşi timp să meargă în piață. Preferă să își cumpere fructe şi legume, direct de la producători.

Iulia Lucaci Țundrea, avocat: „Atunci când mi se face poftă de-o roşie din aia ca la mama acasă, cu miros şi gust de roşie, aici mă găsiţi. Oamenii respectă toate regulile, sunt cu măşti, cu dezinfectanţi, cu mănuşi. Cred că ar trebui să fie lăsaţi să îşi vândă în continuare produsele, pentru că la fel de bune ca aici, nu găsim în supermarketuri.”