• Îmbrăcați în mascote și personaje din desenele animate, muncitorii italieni din parcurile de distracții protestează la Roma
  • Ei cer redeschiderea parcurilor de distracții, cu o lună înainte de 1 iulie, data stabilită de guvern

Președintele Asociației Parcurilor din Italia a fost prezent acolo. El spune că, în peste 14 luni de criză, acest sector nu a primit sprijin financiar și nici beneficii de la guvern.

„Acest sector a fost puternic penalizat cu o pierdere de peste 80% a veniturilor. Anul trecut, am pierdut 10.000 de locuri de muncă, iar anul acesta vor fi alte 10.000”, explică Giuseppe Ira, președintele Asociației Parcurilor Italiene.

În Italia, aproximativ 60.000 de persoane lucrează în domeniul spectacolelor de cascadorie. Ei spun că sunt îngrijorați pentru că nu mai au ce pune pe masă copiilor și familiei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„A fost o suferință incredibilă, dar nu doar economică, pentru că, evident, indemnizațiile de șomaj nu au fost suficiente, mai ales pentru cei care au familii și copii, dar în special psihologică pentru că suntem foarte stresați și nu mai putem aștepta să ne exercităm dreptul la muncă”, povestește cascadorul Davide Padovan.