• Industria HoReCa a scăzut cu 80% anul ăsta
  • În România sunt 400 de mii de angajați în această industrie
  • Statul ar putea deconta 20% din pierderea cifrei de afaceri pe 2020 raportat la 2019

Dacă ești antreprenor în HoReCa, ai putea primi niște bani pentru a-ți ține bussinesul pe linia de plutire.

Guvernul Orban promite să compenseze 20% din pierdererea cifrei de afaceri pe 2020.

Totul se raportează la cifra de afaceri pe care ai avut-o în 2019.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Dacă se va aproba, o să poți aplica pentru ajutor online. Radu Dumitrescu este fondatorul grupului de restaurante Stadio. El spune că se face dreptate pentru că acum se va vedea cine a fraudat sau nu statul.

Înseamnă un lucru extra-mega-super-ordinar, este ceva spectaculos. Dacă s-ar întâmpla, ar fi extraordinar! Este o gură de oxigen extrem de importantă și ne va ajuta foarte mult. Ok, normal că vom pierde bani, normal că ne va fi foarte greu, dar vom pierde mai puțin”, a spus Radu Dumitrescu.

La Constanța, George Ticu, directorul restauratului Ammos Constanța, nu este la fel de încântat. Spune că deja și-a închis cele două restaurante.

Totuși este o sumă destul de mică. Totuși bine decât nimic, tot este ceva, dar nu cred că va fi o mare salvare să zic așa. Sau aceasta era cheia și gata, acum nu o să mai fie nicio problemă”, a explicat George Țicu.

În Spania guvernul a promis bonificații sau chiar exonerare de la plata asigurărilor sociale pentru angajați. Au mai oferit prelungirea creditelor acordate de stat și renegocierea chiriilor.

În Italia, între octombrie și decembrie, este prevăzut un plan de finanțări nerambursabile în valoare de 5 miliarde de euro pentru HoReCa, turism și micile PFA-uri.