• Sistarea producției pentru vehiculele electrice Tesla, Model S și X va începe în 24 decembrie, potrivit Business Insider.
  • Informația a fost transmisă personalului vineri, printr-un e-mail.
  • Știrile despre oprirea temporară vin după o serie de probleme cu ambele vehicule.

Tesla a spus că membrii persoanlului afectați de ultimele decizii, ar putea căuta oportunități plătite limitate sau chiar să se „ofere voluntar” în altă parte a afacerii.

În aceeași zi, CEO-ul Elon Musk a trimis un e-mail personalului prin care i-a cerut să accelereze producția vehiculelor, pe fondul cererii mari.

Tesla suspendă producția de vehicule Model S și Model X timp de 18 zile de la sfârșitul lunii decembrie, potrivit unui e-mail către personalul fabricii văzut de CNBC.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Acest lucru a forțat personalul să își ia concediu neplătit și neplanificat – iar Tesla a spus că aceștia se pot „oferi voluntar” în alte domenii ale afacerii, a raportat CNBC.

Producția din fabrica Tesla din Fremont, California, va înceta pe 24 decembrie și se va relua pe 11 ianuarie, potrivit aceluiași email.

Personalului afectat li se va acorda o săptămână completă de plată pentru concediu, conform e-mailului trimis vineri, alături de câteva zile de sărbători plătite.

Totuși, această decizie duce la cinci zile în care personalul va trebui să renunțe la muncă neplanificat, fără să fie plătiți.

În e-mail, conducerea Tesla a spus că vor exista „oportunități plătite limitate” pentru personal, de a lucra în alte părți ale companiei în acest timp. În caz contrar, personalul se poate „oferi voluntar” în livrările sau vânzările din partea afacerii, a spus acesta, pe CNBC.

Liniile SX vor fi închise pentru sărbătorile începând cu 24 decembrie și revenind la 11 ianuarie”, a spus Tesla în e-mail, transcris integral de CNBC.

„Am dori să profitați de ocazie pentru a vă relaxa sau a petrece timp cu familia, așa că Tesla vă va plăti o săptămână întreagă pentru săptămâna de 4 ianuarie”, a continuat.

„Vor exista, de asemenea, oportunități cu plată limitate pentru a susține alte magazine sau a vă oferi voluntar pentru livrări în acest timp.”

Într-un e-mail separat către personal, tot vineri, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că cererea este „destul de ridicată față de producție în acest trimestru”, întrucât a cerut angajaților să crească producția cât mai mult posibil în restul anului 2020, pe CNBC.

Vânzările vehiculelor Tesla Model S și X au totalizat 15.200 în trimestrul până la sfârșitul lunii septembrie, comparativ cu 124.100 pentru vehiculele sale Model 3 și Y.

Știrile despre oprirea temporară vin după o serie de probleme cu ambele vehicule, întâmpinate de producătorul auto.

La sfârșitul lunii noiembrie, Tesla a rechemat peste 9.000 de mașini Model X peste un adeziv cosmetic care ar putea zbura. Acest lucru s-a întâmplat după ce a rechemat 15.000 de modele X legate de probleme de servodirecție și 30.000 de mașini S și X cu probleme de suspensie în octombrie.