• Cătălin Briciu, un tânăr antreprenor din Cluj vrea să livreze mâncarea cu ajutorul dronelor.
  • Proiectul pilot ar putea fi implementat pentru început într-un cartier din Cluj.
  • Preţul unei drone pentru livrare porneşte de la 20.000 de euro şi poate să ajungă la 60.000 de euro.

Ai putea să primeşti mâncarea acasă în timp record cu ajutorul dronelor. Este ideea lui Cătălin Briciu, un tânăr din Cluj care crede că tehnologia este viitorul.

După ce a deschis în plină pandemie, împreună cu un prieten, un restaurant care livrează boluri cu mâncare sănătoasă, s-a gândit şi cum să eficientizeze procesul. Dronele ar însemna costuri mai mici de livrare, ar reduce traficul, dar şi poluarea.

„Ar trebuie să existe un mic ajutor din partea autorităţilor publice de a lansa un proiect-pilot. Costurile cu livrarea ar fi mai mici şi costurile pentru consumatori ar fi mai mici. Am începe într-o zonă clar definită, poate un cartier”, a declarat Cătălin Briciu.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Proiectul depus de Cătălin, deja pus în aplicare în SUA, Australia şi China

O astfel de dronă costă între 20.000 şi 60.000 de euro. Proiectul propus de Cătălin este deja pus în aplicare în SUA, Australia şi China. Dacă autorităţile îşi vor da acordul, Cătălin crede că în doi ani proiectul pilot ar putea da roade. Clienţii lui sunt şi ei încântaţi de idee. Bogdan este unul dintre ei.

Bogdan Dragoș, client: „Momentan cam în procent de 30% mi se întâmplă să aştept mai mult, cam cu jumătate de oră. Mi se pare o soluţie foarte bună ideea asta cu dronele deoarece aşa se reduce traficul, cred că am fi mai eco friendly şi timpul de livrare cred că ar fi mult mai scurt. Cred că ăsta e viitorul”.