- Anglia a înghețat taxele universităților, pentru că studenții nu și le mai pot permite
- Studenții australieni care învață peste hotare cer guvernului să se întoarcă în țara lor
- Un grup de fermieri din India a construit o școală pentru 160 de elevi care nu au acces la internet
Situația nu pare deloc roz când vine vorba despre școala în pandemie. De acum încolo încep să se vadă și efectele. Și nu numai la noi. Anglia a înghețat taxele universităților, pentru că studenții nu și le mai pot permite. Nicio universitate nu va avea o taxă mai mare de 9.250 de lire pe an.
De asemenea, studenții australieni care învață peste hotare cer guvernului să se întoarcă în țara lor, chiar dacă granițele au fost închise. În acest sens a fost deschisă o petiție pentru care este nevoie de 12.000 de semnături pentru ca acești copii să se întoarcă acasă.
În India, unde numărul cazurilor de coronavirus a scăpat de sub control, este o problemă foarte mare cu școala online, mai exact cu școala online. Un grup de fermieri a construit o școală pentru 160 de elevi care nu au acces la internet.
Dar există și lucruri bune. Spre exemplu, în Singarpore, peste 85% dintre elevii care au terminat liceul și au dat examenul final au promovat, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 30 de ani. În România, ne așteptăm ca pe 8 februarie să se redeschidă școlile și vom vedea care va fi evoluția epidemiologică.