• Un spațiu din campusul Tudor Vladimirescu, din Iași, a fost reabilitat
  • Au fost montate bănci nonconformiste, sisteme de iluminat și gazon
  • În proiect au fost investiți 35.000 euro

Dacă ești student sigur preferi să stai mult în parc, decât în camera de cămin. În campusul Tudor Vladimirescu din Iași te simți ca în cele din străinătate, după ce s-a investit într-un spațiu de recreere.

Andreea Butnariu are 26 de ani și a terminat Facultatea de Arhitectură din Iași.

Împreună cu un Mihael Furdu, un alt coleg, a câștigat un concursul de creativitate în dezvoltare urbană.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Au atras o investiție privată de 10.000 de euro. Cu acești acești bani și multă creativitate au pus la punct un spațiu de relaxare pentru studenți. Punctul de atracție sunt niște banci cu design nonconformist.

Georgiana Butnariu, studentă: „Cea mai scumpă a fost partea de structură a  mobilierului și lemnul stratificat. Fiind student vrei să ai spații care să-i aducă și pe alții. Spațiile exterioare sunt cele care activează spiritul acesta. Am ales locul pentru că este lângă ligile studențești//este gândit ca un amfiteatru în aer liber. Camerele de cămin nu au foarte multe avantaje în a socializa și nici holurile de cămin.”

Și Universitatea Politehnică le-a dat tinerilor o mână de ajutor. Au investit în proiect  25.000 mii de euro.

Ana-Maria Rus, editor corespondent Aleph News: „Banii de la universitate au fost investiți într-un sistem de iluminat modern, cu leduri. Au fost puși 3000 mp de gazon și a fost montat un sistem de irigare cu sen zori de ploaie.”

Noua clădire promite multe dar momentul în care studenții vor reveni în campus se lasă așteptat.

Bogdan Budeanu, Universitatea Tehnică Gh. Asachi: „Un campus modern unde încurajăm cititul în aer liber, o zona de book sharing, vom face seri tematice. Ne-am inspirat din campusuri moderne cum sunt cele din Anglia, Olanda, cu multă verdeață, unde traficul auto nu e permis. Avem în viitor planuri și pentru alte zone și să atragem mediul privat.”