• Olimpiadele şcolare au fost suspendate din cauza pandemiei
  • Elevii şi profesorii s-au declarat dezamăgiţi de această decizie
  • România este pe locul şase în lume la totalul de medalii la olimpiada de informatică

Tiberiu Muşat este unul dintre olimpicii României. Acum este elev în clasa a 12-a, la Colegiul Naţional Tudor Vianu, din Bucureşti. În 2018, a câștigat medalia de argint la olimpiada internaţională de informatică.

Este dezamăgit de anularea olimpiadelor şi îţi spune că, pentru el, erau o motivaţie în plus şi îi dădeau posibilitatea să îşi testeze cunoştinţele.

„Este pur şi simplu trist, într-un cuvânt. Şi mai trist este faptul că sunt convins că s-ar putea ţine, dacă ar exista voinţă. Olimpiadele chiar sunt un lucru cu care ne mândrim. De exemplu, la informatică, România este pe locul şase în lume la numărul total de medalii. Cunoşteam alte persoane, pasionate de informatică, cu dorinţa de a învăţa informatică la nivel înalt, cu care puteam să discut”, a spus Tiberiu Muşat, un elev olimpic, pentru Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Dan Spătărel este unul dintre reprezentanţii Asociaţia Olimpicilor. Este profesor de informatică şi se ocupă doar de pregătirea elevilor pentru olimpiade şi concursuri şcolare.

Îți spune că nu înţelege decizia de anulare care a venit atât de devreme, pentru că aceste concursuri s-ar fi desfăşurat abia în primăvară. Așa că au trimis o scrisoare către Klaus Iohannis prin care cer revizuirea ordinului prin care concursurile au fost anulate.

„Olimpiada juca un rol foarte important de motivare, de stimulare a lor. Noi înţelegem că e pandemie, noi înţelegem că trebuie luate măsuri dure pentru combaterea pandemiei, dar olimpiadele ar trebui să aibă loc în februarie, martie, noi suntem abia în noiembrie. Hai să aşteptăm până în februarie şi dacă situaţia e în continuare gravă hai să le amânăm pentru la vară”, a declarat Dan Spătărel, profesor de informatică.