• Fiecare școală va decide cum se vor desfășura cursurile pe data de 23 decembrie.
  • În această zi se pot susține cursuri fizice sau se pot face proiecte.
  • Ministrul a luat această decizie pentru a le oferi copiilor și părinților posibilitatea de a face pregătiri pentru Ajun.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat vineri că fiecare şcoală va decide care va fi modalitatea de organizare a cursurilor pe data de 23 decembrie. Acesta a decis să ofere posibilitatea şcolilor să adapteze modul în care se va organiza ziua de 23 decembrie din punct de vedere didactic.

Ministrul spune că în această zi se pot ţine cursuri cu prezenţă fizică sau se pot organiza proiecte, care să fie prezentate după vacanţă.

Modul de desfășurare, la latitudinea directorilor

„Astfel, fiecare director de şcoală va putea hotărî, după consultarea cadrelor didactice, dacă pe 23 decembrie elevii vor desfăşura cursuri cu prezenţă fizică sau dacă activităţile pot fi adaptate astfel încât să răspundă aşteptărilor în contextul particular al sărbătorilor, în care activităţile de învăţare să se poată organiza de manieră nonformală şi informală, eventual printr-un proiect pe o temă care să implice întreaga familie şi care să fie prezentat ulterior colegilor, după vacanţa de sărbători”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Acesta a spus că a luat această decizie atât pentru a veni în întâmpinarea dorinţei copiilor şi părinţilor de a dedica această zi pregătirilor pentru Ajunul Crăciunului, cât şi în spiritul descentralizării promovate în acest an de Ministerul Educaţiei.