• Școlile și grădinițele rămân închise până pe 11 ianuarie, potrivit prezentei hotărâri
  • În acest moment, sunt 350.000 de elevi din clasele terminale care studiază online
  • Andrei Mareș, elev: Când ești la școală mereu un profesor se uită la tine, te corectează

În jurul redeschiderii școlilor încă este multă incertitudine. Iar din toată această poveste, din păcate, elevii sunt cei care au cel mai mult de suferit. Pe 11 ianuarie, copiii nu vor reveni în bănci așa cum se obișnuia în anii trecuți. Ci vor începe cursurile tot din fața laptopurilor.

Andrei Mareș este elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, din Capitală. Se teme că în toată această perioadă, demotivarea și lipsa unei competivități între elevi pot fi decisive pentru viitorul lui.

Andrei Mareș, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică: „Consider că la școală este un mediu mai bun de învățare pentru că ai un profesor care se uită mereu la tine, ai colegii care învață și ești mai motivat să înveți și tu! La școală, examinarea este mai corectă. Spre exemplu, când dăm simulări. Acasă, camera oprită, microfonul oprit, lumea face ce vrea.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În acest moment, sunt 350.000 de elevi din clasele terminale care studiază online. Mai multe ca sigur te întrebi câte ore au pierdut. Nici nu e de mirare ca 2,8 milioane de elevi vor să revină la școală. Pentru a redeschide însă unitățile de învățământ, e nevoie de avansarea campaniei de vaccinare. Atrage atenția și Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „În etapa a doua de vaccinare va fi rândul unor categorii de populație care pot fi mai expuse riscului de infecții, de exemplu profesorii. Ne dorim cu toții să redeschidem cât mai repede școlile, pentru că suntem cu toții conștienți că învătământul acesta online are o calitate discutabilă.”

Anul trecut, peste 170.000 de elevi au susținut Evaluarea Națională, iar peste 155.000 au dat Bacalauretul.