- Mai multe universități din Marea Britanie vor include hologramele în cursuri și seminarii.
- Profesorii au remarcat că imaginile 3D mențin studenții concentrați pe toată durata cursului.
- Profesorii care au lucrat cu imagini 3D spun că experiența este incomparabilă.
- Hologramele vor fi introduse în curriculă din2025, după un an de experimentare.
Suportul de curs ajunge piesă de muzeu pentru studenții din Marea Britanie. Mai multe universități vor integra hologramele ca material didactic în timpul seminariilor. Inițiativa aparține Universității din Loughborourgh (LAFBROA), prima din Europa care a explorat potențialul acestui tip de tehnologie. Flavius Niculescu, editor Aleph News, a urmărit subiectul și vine cu detalii.
Ce au descoperit profesorii care au integrat hologramele în cursurile lor?
Putem face un exercițiu. Imaginează-ți cum te-ai simți să fii student la un profil științific, iar în fața ta
să vorbească chiar Albert Enstein. Eventual, într-o dezbatere cu Stephen Hawking. Să fii student la facultatea de istorie și să analizezi tehnicile de comunicare din discursul politic a lui Ceaușescu, adresat chiar…ție.
Pandemia de COVID-19 ne-a demonstrat că putem folosi tehnologia pentru a înlocui clasicele instrumente educaționale, însă nu a fost decât începutul unei noi ere. Ei bine, exact asta au realizat profesorii britanici.
Deși studenții lor erau deja familiari cu tehnologia, nimic nu s-a comparatcu momentul în care lecția a fost condusă chiar de o hologramă. Feedback-ul a depășit așteptările, iar asta a inspirat și alte universități să ia decizia de a integra tot mai des inteligența artificială în programele lor. Totodată, profesorii care au lucrat pe proiecte 3D spun că nu ar putea niciodată să le explice studenților diferite componente ale unui sistem doar cu ajutorul imaginilor clasice.
Va fi nevoie de un an de experimentare până când hologramele vor fi introduse oficial în curiculă, însă cu siguranță vor deveni o obișnuință pentru studenți.
Deși au trecut 46 de ani de la moartea sa, am avut ocazia să vedem din nou celebrele
mișcări ale lui Elvis pe scenă. Abia așteptăm să vedem și ce personalități care au marcat
istoria lumii vor ajunge în sălile de curs ale studenților.
Citește și
- Coreea de Nord intensifică testele nucleare. Ce ar putea determina atacul cu Sudul și Statele Unite?
- Furtuna Isha ajunge în România săptămâna aceasta. Ce fenomene meteo extreme sunt anunțate
- Noi probleme de sănătate în familia regală britanică. Sarah Ferguson a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer de piele