• Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat programul anual de burse oferite de România străinilor din statele non-UE pentru anul universitar 2024-2025.
  • Anul trecut, au fost depuse 50.000 de dosare pentru 500 de burse.
  • „Studenţii străini reprezintă o punte de legătură între România şi statele lor de origine”.

Programul este derulat prin intermediul MAE şi urmăreşte dezvoltarea şi aprofundarea pe termen lung a relaţiilor bilaterale cu statele de provenienţă a studenţilor, precum şi promovarea mai eficientă a instituţiilor de învăţământ superior româneşti la nivel global.

Ministerul precizează că procedura de accesare a programului a fost digitalizată integral, prin dezvoltarea unei platforme online multi-device pentru depunerea şi analizarea candidaturilor pentru acest instrument. Pentru anul universitar 2023-2024, pe platformă au fost depuse peste 50.000 de candidaturi pentru un număr total de 500 de burse.

„Studenţii străini reprezintă o punte de legătură între România şi statele lor de origine şi sunt convinsă că, pe lângă facilitarea formării profesionale a viitoarelor elite intelectuale ale acestora, succesul de care se bucură acest program în ultimii ani, reprezintă şi un model de bună practică în cadrul efortului colectiv de îmbunătăţire a accesului la educaţie la nivel global”, a subliniat secretarul de stat pentru relaţii instituţionale Janina Sitaru.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Candidaţii interesaţi de Programul de burse pentru anul universitar 2024-2025 pot accesa platforma online pentru depunerea dosarelor de candidatură fie direct la adresa Scholarships: Home Module (gov.ro), fie prin accesarea site-ului Study in Romania sau a site-ului MAE, secţiunea Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE.

Aplicaţiile individuale ale candidaţilor pot fi încărcate pe platforma online în perioada 16 ianuarie – 16 martie 2024, rezultatele selecţiei urmând a fi anunţate în jurul datei de 15 iulie 2024.

Citește și