• 82.000 de tablete vor fi livrate elevilor din 14 judeţe şi Bucureşti
  • Ministrul Educaţiei anunţă că tabletele vor ajunge în curând la elevi
  • Salvaţi Copiii: 900.000 de copii nu au acces la învăţământul online

Acestea s-au adăugat la lista lungă de rechizite pe care nu le au copiii. Device-urile s-au încurcat în birocrație. La început, guvernul a promis un sfert de milion de tablete.

Între timp, numărul a scăzut la 82.000. Atâtea pot să ajungă la elevi. Măcar de-ar exista și alea. În realitate, au ajuns la timp doar acolo unde primarii au dat destui bani. Dacă tragi linie și socotești ce mai învață copiii în aceste condiții, îți dă cu virgulă.

Liliana Bibac, coordonator programe educaţionale, Salvaţi Copiii România: ”În luna aprilie am socotit noi, cei de la Salvaţi Copiii, pe baza unui eşantion că în jur de 900.000 de copii nu au avut acces la învăţământul online. Putem să ne aşteptăm la o scădere a performanţei şcolare, cel mai grav este să nu ajungem la abandon şcolar. ”

Nicio surpriză! Guvernul aruncă vina. Pe cei care trebuiau să se ocupe de achiziția tabletelor.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Marian Murguleț, secretar de stat în cadrul Guvernului: ”Din perspectiva mea nu cred că ONAC a gestionat procedura de achiziţie prea eficifent. Experienţa mea de peste 11 ani în piaţa de IT&C, cred că mă îndreptăţeşte să afirm asta. Elevii știu ce le-ar fi bine, dar nu au nicio putere să facă sau să execute legi.”

Rareș Voicu, reprezentantul elevilor: ”Acest proces al digitalizării în educaţie trebuie să fie accelerat şi ce înseamnă asta? Avem în lege la momentul de faţă biblioteca şcolară virtuală şi platforma de e-learning care dacă ar fi operaţionalizate, ar fi nişte resurse extraordinare. Sunt atât de multe oportunităţi de învăţare pe care acestă pandemie ni le-a oferit.”