• Un profesor de la Universitatea din Maryland folosește un program care generează întrebări pentru examene.
  • Tot mai mulți profesori cred că examenele orale personalizate sunt o alternativă la teste standard.
  • Examenele orale adaptate fiecărui student ar putea fi soluția anti copiat în era A.I..

Pe măsură ce chatbotii A.I. precum ChatGPT devin mai populari, mai mulți profesori încep să se îngrijoreze că elevii sau studenții le vor folosi pentru a copia la teme și examene scrise. Ca răspuns, unii învățători explorează metode alternative de evaluare, cum ar fi examenele orale cu o tehnologie nouă.

Un profesor de la Universitatea din Maryland a început să utilizeze un software care generează întrebări de examen oral personalizate pentru fiecare student.Software-ul elimină posibilitatea de copiere și îi oblige pe studenți să demonstreze oral că au înțeles materia.

Alte universități au început să integreze tehnologia de recunoaștere vocală în evaluări pentru a detecta dacă studenții citesc de pe un script.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„Sunt o grămadă de absolvenți care învață pe de rost informații și la final nu știu să facă nimic în câmpul muncii și atunci poate că este timpul să ne redimensionăm pe zona practic experimentală”, a declarat Ovidiu Pânișoară, profesor psiholog la Aleph News.

„Acum, este și mai facial pentru un copil să folosească această tehnologie a inteligenței artificiale.Ce, nu putea să copieze trei rânduri de aici, trei rânduri de acolo de pe Google?”.

Citește și