• Examenul de Bacalaureat devine subiect de debate în rândul elevilor.
  • „Bacalaureatul rămâne un element esențial în procesul de selecție și în verificarea cunoștințelor”, spune Consiliul Național al Elevilor.
  • Profesor: „O evaluare nu face altceva decât să verifice modul în care au fost însușite unele cunoștințe”.

Examenul de Bacalaureat devine subiect de debate în rândul elevilor. Consiliul Național al Elevilor ia apărarea examenului și spune că „Bacalaureatul rămâne un element esențial în procesul de selecție și în verificarea cunoștințelor”. Reacția vine după ce săptămâna trecută, Asociația Elevilor din Constanța a cerut desființarea examenului în forma actuală.

Este Bacalaureatul de domeniul trecutului?

„Cei de la Constanța spun că Bacalaureatul nu mai reprezintă o formă de evaluare. Problema este că o evaluare la final de ciclu trebuie să existe, iar o evaluare nu face altceva decât să verifice modul în care au fost însușite unele cunoștințe. Întrebarea este: Au fost însușite acele cunoștințe pzitiv, profund, consistent pe parcursul anilor de liceul sau modalitățile de lucru au fost greșit abordate? Evaluarea este un rezultat al modului în care s-a predat și s-a învățat. Trebuie umblat la zona de predare-învățare”, a declarat Ovidiu Pânișoară, profesor în pedagogie, pentru Aleph News.

Ce trebuie îmbunătățit la examen?

„Elevii spun că este vorba despre modul în care au tocit. Dar asta s-a întâmplat încă din timpul liceului, nu s-a schimbat nimic. Bacalaureatul este o formă de evaluare care urmează modalitățile de predare, învățare și evaluare din liceu”, a adăugat acesta.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

Citește și