• Inițiativa legislativă înregistrată în Parlament care vizează majorarea salariilor cadrelor didactice de la 1 ianuarie 2024, nu este susținută de Guvern.
  • Ligia Deca spune că se va căuta o soluție să crească salariile separat în sistemul de învățământ dacă legea salarizării nu va fi gata.

Intră profesorii din nou în grevă? Inițiativa legislativă înregistrată în Parlament care vizează majorarea salariilor cadrelor didactice de la 1 ianuarie 2024, nu este susținută de Guvern. De ce? Pentru că aceasta are caracter discriminatoriu față de alți bugetari.


Doru Grădinaru este profesor de istorie și spune că spre finalul grevei, mulți actori în spațiul public încercau să sugereze faptul că profesorii prelungesc greva într-un mod nejustificat și ar trebui ca dascălii să aibă încredere în Guvern.

Legea salarizării nu este gata nici astăzi, 21 octombrie, deși trebuia să fie prezentată la mijlocul lunii iulie. „Nu am primit prima de carieră didactică. Iar acum se spune că o inițiativă în Parlament pentru creșterea salariilor profesorilor este una discriminatorie. Toate astea arată că, de fapt, noi am avut atunci motive întemeiate ca să nu avem încredere în promisiunile Guvernului”, spune Doru Grădinaru.  

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

„În momentul de față nu se discută despre o posibilă grevă. Așteptăm să vedem aceste soluții tehnice până la urmă, despre care vorbește doamna Deca, probabil de la 01/01/2024 o să fie această majorare a salariului, dar așteptăm aceste măsuri tehnice cu foarte mult interes”, a spus Doru Grădinaru, la Aleph News.

Citește și