• Salariul brut pentru un profesor aflat în primul an de activitate se va situa la peste 6.400 de lei după majorările din vara acestui an.
  • Salariul brut pentru un profesor cu peste 25 de ani de experiență și grad didactic I va depăși suma de 10.200 de lei.
  • Un exemplu concret dat este cel al unui director de școală cu gradul didactic I, care ar putea ajunge la un salariu brut de 11.484 de lei.

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că remunerațiile personalului didactic vor cunoaște creșteri semnificative, înregistrând o medie de peste 50%, în intervalul iunie 2023 – iunie 2024.

Potrivit declarațiilor ministrului, salariul brut pentru un profesor aflat în primul an de activitate se va situa la peste 6.400 de lei după majorările din vara acestui an. În același timp, salariul brut pentru un profesor cu peste 25 de ani de experiență și grad didactic I va depăși suma de 10.200 de lei.

Un exemplu concret dat este cel al unui director de școală cu gradul didactic I, care ar putea ajunge la un salariu brut de 11.484 de lei după majorările din iunie 2024. De asemenea, s-a menționat că aceste salarii pot fi completate cu diverse sporuri.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

„O să dau doar câteva exemple, poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%. Asta înseamnă că între iunie 2023 – iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a declarat Ligia Deca.

Citește și