• Ligia Deca anunță că un program-pilot pentru activități remediale va începe din 2024.
  • Cătălin Ciupală: Am rezerve în privința implementării acestui proiect.
  • Cătălin Ciupală: Nu cred că avem suficienți profesori care să facă aceste ore remediale.

Ligia Deca anunță că un program-pilot pentru activități remediale urmează să înceapă în 2024. Patru ore din norma didactică vor fi dedicate acestor ore remediale.

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică:

„Cred că a face o reformă printr-un anumit program remedial este într-un anumit fel bine, pentru că ar trebui să corectezi deficiențele din sistem, asta votezi de principiu. Cum va fi implementat acest proiect? Să știți că au ceva rezerve, pentru că, în primul rând, o primă rezervă este dată de numărul de cadre didactice, care ar putea să facă treaba aceasta. Chiar dacă ele sunt prevăzute în normă, s-ar puteqa să nu avem suficienți de mult profesori care să facă activități din acestea remediale”, a explicat Cătălin Ciupală, profesor de Matematică pentru Aleph News.

Tot Deca spune că deși este propus anul viitor ca termen posibil pentru introducerea acestui program, până acum nu există nicio planificare și niciun cadru care să permită aplicarea lui.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Elena Lotrean, expert în Educație:

„Cu siguranță, nu toți copiii vor intra în acest program pilot remedial, cum se numește el în acest moment și cred că asta se și intenționează, să se identifice exact unde este problema. Sunt foarte multe feluri de a aborda această problemă. Acesta este unul dintre ele și este unul care pare că a avut succes în multe alte țări din lume”, a declarat Elena Lotrean, expert în Educație, pentru Aleph News.

Citește și