• Magia și religia sunt materii în la Madrid la Universitatea Complutense.
  • Universitatea din Exter a lansat în premieră un program de master în științe oculte.
  • Universitatea din Sidney are un curs de Vrăjitorie, Păgânism și Ezoterism Occidental.

Când e vorba despre învățământ, te-ai aștepta ca subiectele de studiu să fie cele mai serioase. Universitatea din Exter este subiect de presă. A anunțat că va lansa un program de master dedicat vrăjitoriei și ezoterismului.

Ce vrăji înveți să faci la master în universitatea britanică

Magia și vrăjitoria sunt subiecte de studiu ca oricare altele în programa anunțată de Universitatea din Exter. Iar cursuri asemănătoare găsești și la Madrid, Amsterdam și Sidney. Cursul britanic este însă o premieră. Nu neapărat pentru că anunță că subiectul său este istoria magiei în Grecia și Roma ca și prezența acestei teme în literatură și arte. Ci pentru că este vorba despre orașul în care a avut loc ultima execuție a unei vrăjitoare în Marea Britanie, în secolul XVII. Poate este interesant și faptul că este chiar universitatea la care a studiat J.K.Rolling, autoarea lui Harry Potter.

Cât de serioase pot să fie studiile de magie

Coordonatoarea programului, Emily Selove a explicat deja că studiile vor include analize ale prezenței dragonilor în opere literare ca și filosofia substanțelor psihedelice. Și librăria Treadwell, din Londra, dedicată literaturii de specialitate în materie de magie și spiritism, este înființată de Christina Oakley Harrington, profesoară universitară specializată în istorie medievală. Dar și la București poți să îți faci o idee legată de impactul magiei. La Muzeul Național de Artă, până în 30 aprilie 2024 la parterul Galeriei Naționale, din Palatul Regal. Deci, poți să vezi o expoziție Victor Brauner cu secțiuni speciale chiar la intrare pentru influența magiei populare ca și pentru impactul știrilor despre magie la începutul secolului XX.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și