• Mai multe țări europene au redeschis deja școlile
  • Spania a înregistrat 53 de infectări în școli, dar nu s-au oprit cursurile
  • În Franța, școlile s-au redeschis la 1 septembrie, dar 32 dintre ele s-au închis înapoi
  • Germania nu a găsit o legătură între redeschiderea școlilor și numărul de noi cazuri

Mai multe țări din Europa au deschis deja școlile, iar rezultatele au fost amestecate. Spania, unde locuiesc circa un milion de români, a reluat cursurile la 1 septembrie. În prima săptămână, a înregistrat 53 de infectări în școli. Dar puține unități de învățământ s-au închis cu totul.

Tot la 1 septembrie s-au redeschis școlile și în Franța. Dar 32 dintre ele s-au închis la loc aproape imediat după ce au apărut infectări cu SARS-CoV-2. În Germania, elevii au revenit la ore în august. În primele două săptămâni, au fost cazuri în 41 de școli.

In Norvegia, elevii s-au întors în clase după vacanța de vară, dar asta nu a provocat o creștere a numărului de cazuri. Ceva mai aproape de noi, în Polonia, aproape toți cei 4,5 milioane de elevi s-au întors pentru cursuri clasice.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Andreea Ammon, șefa Centrului European pentru Controlul Bolilor: ”Avem observații din câteva țări care au redeschis școlile foarte devreme, ca una dintre primele măsuri (n.red. de relaxare). Aceste țări nu au văzut o creștere a infectărilor după ce au redeschis școlile.”