• Ministerul Educației a propus un proiect de lege prin care elevii să primească două note la fiecare disciplină pentru a avea media încheiată.
  • Schimbarea ar avea loc în contextul grevei profesorilor.
  • Proiectul a fost pus în consultare publică.

Ministerul Educației a declarat marți seară într-un comunicat de presă că vrea să modifice structura regulamentului de funcționare a școlilor. Schimbarea ar avea loc în contextul grevei profesorilor. Proiectul de lege presupune că un elev ar trebui să primească două note la fiecare materie pentru a avea media încheiată.

„În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, se arată în comunicat.

Modificările prevăzute în proiectul lansat, aflat în consultare publică, vizează faptul că în anul școlar 2022 – 2023, numărul minim de note acordate elevului la o singură disciplină de studiu este de două.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Mai mult, în anul școlar 2022 – 2023, situația anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în cadrul ședinței de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară.

Citește și