• În total, bugetul alocat proiectelor dezvoltate de Fundația Nouă ne pasă în anul 2022 a depășit 12 milioane de lei.
  • Peste 36.000 de ore de educație remedială susținute de 377 de profesori din centrele after school Nouă ne pasă.
  • Peste 5.800 de elevi talentați se pregătesc sub îndrumarea a 340 de profesori pentru înaltă performanță prin programul Hai la Olimpiadă!.
  • Granturile Nouă ne pasă au susținut 32 de inițiative în școlile sau ONG-urile mici care au aplicat: cercuri de lectură în mediul rural, resurse gratuite pentru profesori, consiliere vocațională în licee.

Fundația Nouă ne pasă, care de zece ani dezvoltă și implementează programe de prevenire a abandonului școlar și de susținere a performanței în educație, a continuat și în 2022 să ajungă la un număr mare de elevi si să atragă profesori dedicați cu care împărtășește convingerea potrivit căreia pentru a construi o societate democratică, bazată pe respect, valori umane și egalitate de șanse, educația este fundamentală. Astfel în 2022, peste 16.000 de elevi au trecut printr-unul dintre programele Fundației, precum Nouă ne pasă, Hai la Olimpiadă! sau 140 de bătăi pe minut,cu sprijinul a peste 800 de profesori cu vocație. În total, bugetul alocat proiectelor dezvoltate de Fundația Nouă ne pasă în anul 2022 a depășit 12 milioane de lei.

„În 2022, aproape 30% din totalul elevilor de clasa a VIII-a care provin din sate și care au susținut Evaluarea Națională au obținut note sub 5, iar unul din patru elevi din mediul rural abandonează școala înainte de clasa a VIII-a. Prin programele noastre încercăm să ajutăm cât mai mulți copii să nu abandoneze și să rămână cât mai mult timp în școală, iar drumul este încă lung. Investiția în educație este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru copiii noștri, dar și pentru un viitor mai prosper,” a spus Tudor Vlad, Președinte Fundația Nouă ne pasă.

Peste 36.000 de ore de educație remedială susținute de cei 377  de profesori din centrele Nouă ne pasă

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În 2022, Fundația Nouă ne pasă a deschis zece noi centre tip after school prin programul Nouă ne pasă, în mediul rural, unde lipsa de resurse materiale și lipsa pregătirii școlare a părinților sunt principalele probleme care contribuie la rata mare de abandon. Astfel numărul lor a ajuns la 90 de centre în care sunt 3.000 de elevi înscriși. În anul școlar 2021-2022 aceștia au beneficiat de peste 36.000 de ore de educație remedială oferite de cei 377 de profesori implicați în program.  O masă caldă reprezintă o motivație puternică de a merge la școală pentru copiii provenind din aceste medii, astfel că prin acest program ei au primit 123.300 de mese calde. Bugetul alocat centrelor Nouă ne pasă în 2022 s-a ridicat la 7,1 milioane de lei.

Hai la Olimpiadă! – partener al olimpicilor care se pregătesc pentru înaltă performanță

Programul de susținere a elevilor dornici de performanță la matematică, fizică și informatică a integrat peste 5.800 de elevi în 2022. În cele 54 de centre de pregătire, aceștia au participat la peste 11.000 de ore de pregătire, sub îndrumarea a 340 dintre cei mai buni profesori din întreaga țară. În același timp, Fundația Nouă ne pasă este principalul partener al echipelor de elevi și studenți care participă la concursurile internaționale. Bugetul alocat programului Hai la Olimpiadă în anul 2022 s-a ridicat la 2,3 milioane de lei.

Inițiative noi: Granturile Nouă ne pasă și Școala de programare

Fundația Nouă ne pasă face eforturi continue pentru a identifica nevoile cu care se confruntă școala românească și, prin contribuții de la partenerii săi și donațiile clienților eMAG, în anul școlar 2021-2022, a lansat programul de granturi Nouă ne pasă. Astfel, Fundația a susținut 32 de inițiative cu până la 60.000 de lei per proiect, cu scopul de a sprijini înființarea unor cercuri de lectură în comunități rurale, crearea unor resurse gratuite pentru profesori, competiții educaționale pentru copii, consiliere vocațională pentru elevii de liceu, dar și alte proiecte pentru prevenirea abandonului școlar. În total, peste 6.800 de elevi și studenți au beneficiat de aceste inițiative, care le consolidează relația cu educația.

Tot în anul școlar 2021-2021 a fost lansată și Școala de programare prin care 85 de elevi din 16 localități din mediul rural și din orașele mici, pasionați de tehnologie, dar cu opțiuni limitate de pregătire în afara școlii, au avut ocazia să participe la cursuri menite să le hrănească curiozitatea și să își dezvolte abilitățile care i-ar putea ajuta, în viitor, să își construiască o carieră în domeniul programării.

Mesaj după pandemie al programului 140 de bătăi pe minut: „Toți copiii trebuie să facă sport!”

Programul 140 de bătăi pe minut, dezvoltat cu obiectivul de a încuraja copiii să facă sport în mod regulat, a fost reluat după cei doi ani de pauză impusă de pandemie, cu un mesaj puternic pentru părinți și antrenori – „Toți copiii trebuie să facă sport!”. În 2022 programul a introdus un „Ghid al antrenorului” care include recomandări despre integrarea sportului în programul elevilor fără a urmări performanța competițională. În total, peste o mie de copii au fost implicați în program în 2022.

Raportul Fundației Nouă ne pasă pe anul 2022 poate fi consultat aici: https://www.nouanepasa.ro/raport-anual.

Despre Fundația Nouă ne pasă

Creată în 2012, cu denumirea Fundația eMAG pentru educație, și redenumită în 2021, Fundația Nouă ne pasă s-a născut din dorința de a sprijini procesul educațional al copiilor și tinerilor din România, în sensul extins al termenului: accesul la studii, susținerea performanței, cultivarea unor valori autentice. Prin programele dezvoltate urmărim să creștem șansele fiecărui copil sau tânăr printr-un proces de formare concludent, adaptat nevoilor și intereselor lui. Alături de parteneri, profesori și învățători, promovăm folosirea unor metode pedagogice adaptate fiecărui copil și cultivăm creativitatea și libertatea de gândire. https://www.nouanepasa.ro/