- Amânarea finalizării planurilor cadru înseamnă ratarea unor oportunități pentru elevi
- Marian Staș, expert în educație: Este esențial ca elevii să aibă planuri-cadru de secol 21
- Sorin Cîmpeanu a mânat planurile cadru din cauza celor 10 mii de propuneri modificate
Nici toamna aceasta, elevii nu vor studia materii noi. Ministerul Educației a amânat până toamna viitoare schimbarea planurilor cadru.
Andrei Roman este elev în clasa a VIII-a și spera să poată învăța educație financiară la liceu.
„Suntem altă generație față de părinții noștri și clar ar trebui să avem o altă ordine la învățământ și mai multe materii care să ne ajute în viată. De ce să nu învățăm materii care ne ajută cum ar fi educația financiară, că ne ajută să învățăm despre bani, ne învață ce-s alea comisioane, dobândă”, a spus, la Aleph News, Andrei Roman, elev.
Și Robert Similea crede că programa trebuie schimbată. El este tatăl unui băiat de clasa a VIII-a și spune că elevii au nevoie de noutate.
„Clasa a VIII-a acum este generația care de la început de când au început clasa 0 nu au avut niciodată manuale la timp. Cred că trebuie să fim conștienți ca nu putem avea un învățământ superior și cercetare de calitate dacă nu aveam un învățământ preuniversitar foarte bun”, afirmă Robert Similea, părinte.
Marian Staș este expert în educație și spune că de multe ori, părinții se plâng că elevii învață aceleași materii pe care le studiau și ei.
„Faptul ca elevii să aibă planuri cadru moderne de secol 21 este esențial. Să le cultive valori, să le folosească și să le placă. Deci cu alte cuvinte să nu-și piardă timpul în școală”, a spus Marian Staș, expert în educație.
Planurile cadru înseamnă numărul de ore de la fiecare disciplină alocate pentru fiecare clasă în parte.
Sorin Cîmpeanu spune că din cauza miilor de propuneri modificate, ar fi mai bine să se ia o pauză până la o decizie finală.