• Profesorii francezi sunt deja extenuați din cauza presiunilor cauzate de creșterea numărului de cazuri de COVID-19.
  • Franța se află în epicentrul actualei lupte europene împotriva COVID-19, cu noi infecții care au depășit 360.000 pe zi în ultimele zile, determinate de varianta Omicron.
  • Sindicatul se așteaptă ca aproximativ 75% dintre profesori să intre în grevă, iar jumătate dintre școlile din țară să fie închise.

La mai puțin de două săptămâni de când a început semestrul de iarnă, profesorii francezi sunt deja extenuați din cauza presiunilor cauzate de creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Cadrele didactice franceze intră în grevă la nivel național pentru a protesta împotriva întreruperilor cursurilor cauzate de virus și a regulilor de izolare în continuă schimbare.

Franța se află în epicentrul actualei lupte europene împotriva COVID-19, cu noi infecții care au depășit 360.000 pe zi în ultimele zile, determinate de varianta Omicron, extrem de contagioasă. Profesorii sunt supărați și doresc clarificări ale regulilor și mai multe protecții, cum ar fi măști și teste suplimentare pentru a ajuta cu tulpina, relatează CTVNews.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Luna ianuarie este una dificilă (pentru școli)”, a recunoscut ministrul educației, Jean-Michel Blanquer, la televiziunea France 2. Ministerul său a numărat 50.000 de cazuri noi de COVID-19 în rândul elevilor în „ultimele zile” și un număr foarte mare de clase închise din cauza virusului: 10,553. Se așteaptă ca cifrele să se înrăutățească în următoarele săptămâni.

Sindicatul profesorilor SNUIPP spune că nemulțumirea este în creștere în rândul profesorilor francezi. De la 6 ianuarie, autoritățile au impus deja două modificări ale regulilor privind testarea elevilor, lăsându-i pe mulți cu un șoc. Sindicatul se așteaptă ca aproximativ 75% dintre profesori să intre în grevă, iar jumătate dintre școlile din țară să fie închise.

„Situația de la începutul anului școlar din ianuarie a creat un dezastru de nedescris și un puternic sentiment de abandon și furie în rândul personalului școlar”, a declarat sindicatul.