• Profesorii vor primi câte 500 de lei pentru fiecare elev, pentru orele remediale
  • Sorin Cîmpeanu spune că elevii ar putea să facă ore și sâmbăta
  • S. Cîmpeanu: Se alocă 30 de milioane de euro din fonduri europene pentru recuperare

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „Sunt și eu mamă și sunt absolut conștientă că învățământul online are niște limite și va trebui să revenim cât de repede la învățământul clasic. Și eu îmi doresc acest lucru ca toți ceilalți părinți, însă rezerva pe care o am este legată de evoluția procesului epidemiologic din țară, în sensul în care am avut perioada de sărbători și Anul Nou când nu s-au respectat atât de bine măsurile de siguranță și prevenție, și atunci vedem că numărul cazurilor începe să crească.

Evaluarea finală asupra deschiderii sau nu a școlilor și măsura în care se va face acest lucru în luna februarie se va putea lua în cunoștință de cauză în următoarele 10-14 zile, în condițiile în care vom ști atunci unde ne aflăm din punct de vedere al incidenței infecției în populației.

Profesorii reprezintă o categorie expusă, a căror vaccinare și protecție indusă de vaccinare ar crea o liniște din punct de vedere epidemiologic suplimentară. Numărul testelor este mic. Un mare avantaj la care s-a recurs este testarea concomitentă și antigen, mult mai rapidă și la îndemână.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN