• Un profesor duce cu el în clasă optimismul sau dimpotrivă, pesimismul.
  • Starea de bine a profesorului nu poate fi setată odată cu trecerea pragului în clasă.
  • Radu Leca: „Starea de bine a profesorului depinde de atmosfera de acasă”.

Ești profesor. Ce buton apeși când intri în clasă, dai on sau off la dispoziție? Starea de bine a profesorului nu poate fi setată să se declanșeze odată cu trecerea pragului clasei. Iar această stare va influența, la rândul ei, și starea elevilor.

„Avem de-a face cu două elemente care distrug atât profesorul, cât și elevul, evident, studentul în final, starea mentală de bine, lipsa acestei stări mentale de bine ce vine cu două surse diferite, această variantă de lipsă, atmosfera de acasă și relațiile de cuplu. Atât atmsofera de acasă, cât și relațiile de cuplu te influențează în mod negativ în cele mai multe cazuri”, a declarat Radu Leca, psiholog, pentru Aleph News.

Un profesor duce cu el în mijlocul elevilor săi optimismul său, buna sa dispoziție, sau, dimpotrivă, pesimismul și frustrările.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

„Trebuie să înțelegem că starea de bine a profesorului nu este doar ceva ce ne afectează la nivel personal, ci afectează întreaga clasă de copii, pentru că un profesor dacă vine fericit la clasă poate să transmită copiilor această stare de bine și să creeze un climat în care copiii să se simtă deschiși să pună întrebări, să se simtă faptul că pot veni cu încredere la școală și astfel să aibă un impact pozitiv asupra învățării lor”, a explicat Luminița Bălășoiu, director de școală privată, pentru Aleph News.

Citește și