• Un studiu de acum 3 ani a dezvăluit deja rolul lactobacililor în tratarea tulburărilor de dispoziţie, însă nu se ştia cauza.
  • Lactobacilii stabilizează nivelurile interferonului gamma, un mediator imunitar
  • Lactobacilii se găsesc în număr mare în alimentele fermentate şi în iaurt, ceea ce poate deschide calea către noi terapii împotriva depresiei.

Traversăm o perioadă marcată de anxietate şi depresie. Cercetătorii americani ne dau însă soluţia: cât mai multe alimente fermentate ne pot ajuta să le învingem.

Un studiu de acum 3 ani a dezvăluit deja rolul lactobacililor în tratarea tulburărilor de dispoziţie, dar nu se ştia cauza.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Virginia au descoperit acum modul în care Lactobacillus – o bacterie probiotică găsită în iaurt și chefir – ajută organismul să gestioneze stresul, oferind noi căi de combatere a tulburărilor de sănătate mintală precum anxietatea și depresia.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Studiul distinge Lactobacillus de microbiota mai largă și aruncă lumină asupra rolului bacteriilor intestinale în afectarea tulburărilor de dispoziție prin reglarea sistemului imunitar.

Această descoperire este promițătoare pentru tratamente inovatoare pentru diferite boli și afecțiuni, de la sănătatea mintală la probleme de sănătate fizică.

Într-o nouă cercetare, publicată în Brain, Behavior and Immunity, cercetătorii au descris mecanismul prin care Lactobacillus – un tip de bacterii prezente frecvent în alimentele fermentate și iaurt – ajută organismul să facă față stresului.

Studiul iese în evidență pentru că identifică funcția specifică a Lactobacillus, deosebindu-l de multitudinea de alte microorganisme care trăiesc în mod natural în corpurile noastre.

Aceste microorganisme, denumite colectiv microbiotă, au câștigat o atenție din ce în ce mai mare în rândul oamenilor de știință ca ținte potențiale pentru combaterea bolilor și îmbunătățirea sănătății generale.

Această cercetare ar putea deschide calea pentru dezvoltarea de tratamente inovatoare și potențiale cure pentru un spectru larg de boli, cuprinzând atât condițiile de sănătate mintală, cât și fizică.