• Financial Times a anunțat clasamentul celei de-a XX-a ediții a topului instituțiilor de învățământ de afaceri din Europa.
  • Acest clasament subliniază că instituțiile de învățământ din Europa au reușit să ofere educație de calitate în domeniul afacerilor.
  • Printre criteriile clasificării se află calitatea învățământului, taxele de școlarizare sau salariile obținute după master.

Financial Times a publicat recent clasamentul instituțiilor de învățământ de afaceri din Europa. Franța, Marea Britanie și Spania dețin cele mai prestigioase școli din acest domeniu.

Clasamentul a evidențiat HEC Paris ca lider incontestabil, urmată de London Business School și IESE din Spania. Pe lângă acestea, ESCP, Edhec și Essec (toate trei din Franța), IE (Spania), Bocconi (Italia) și St Gallen (Elveția) se numără printre primele zece instituții. În total, Franța se distinge cu 23 de școli de economie, Marea Britanie cu 15, iar Germania cu opt. Spania și Portugalia au câte cinci, iar restul țărilor europene sunt reprezentate cu cel puțin o instituție.

Financial Times subliniază că instituțiile de învățământ din Europa au reușit să ofere educație de calitate în domeniul afacerilor, menținându-și poziția de lider în fața competiției din America de Nord și Asia.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

Unul dintre punctele forte este calitatea vieții în orașele gazdă, împreună cu taxele de școlarizare și costurile asociate relativ scăzute. De asemenea, se evidențiază pluridisciplinaritatea ca o caracteristică esențială, impusă de cerințele studenților de a se pregăti pentru cariere noi sau pentru a înființa start-up-uri.

HEC Paris se distinge prin cele mai ridicate salarii medii raportate de absolvenți în Europa, în ceea ce privește programele de masterat în Management. Cu toate acestea, salariile absolvenților europeni de la școlile de afaceri rămân constant mai mici decât cele ale colegilor lor din America de Nord și Asia-Pacific, chiar dacă își încep studiile în poziții mai înalte.

Clasamentul Financial Times confirmă că Franța, Marea Britanie și Spania continuă să fie epicentrul educației de afaceri din Europa, oferind programe de înaltă calitate și pregătind studenții pentru provocările din lumea afacerilor.

Citește și