• TIME a realizat clasamentul universităților din SUA cunoscute pentru formarea liderilor.
  • O diplomă de elită înseamnă pentru angajatori supraviețuirea unui proces de admitere dificil.
  • Harvard creează mai mulți lideri decât Stanford, care ocupă locul al doilea în clasament.

O diplomă de la o universitate de elită nu îți garantează succesul, dar, în societatea americană, aceasta este primul pas. TIME și Statista au analizat CV-urile a 2.000 de lideri de top din SUA precum politicieni, lideri de sindicat sau laureați ai premiului Nobel.

Ceea ce distinge aceste școli, spun experții, nu este neapărat faptul că îi învață pe studenți să fie lideri mai buni, ci faptul că absolvenții primesc mai multe oportunități de angajare.

O diplomă de elită semnalează cel puțin două lucruri pentru potențialii angajatori: supraviețuirea unui proces de admitere dificil și o probabilitate ridicată de inteligență. David Deming, profesor de economie politică la Harvard spune că poți găsi și câțiva studenți buni la marile universități de stat. Dar angajatorii pot găsi, de asemenea, 30 dintre ei la Harvard, universitate care se află pe primul loc în clasamentul TIME. Urmează Stanford, Universitatea din Pennsylvania, apoi Columbia și MIT. Yale ocupă locul 6.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE

Prima în top este McKinsey and Company. Aici și unui student Ivy League îi este greu să intre. Anul trecut peste un milion de cereri de angajare au fost trimite, dar compania a acceptat mai puțin de 1%. Astfel de firme- au culturi care pun preț pe creșterea capacității oamenilor de a conduce.

Un alt exemplu este General Electric, IBM, Goldman Sachs, Deloitte – aici, interacțiunea cu lideri dintr-o gamă largă de domenii face parte din fișa postului. Acest lucru le permite angajaților să dobândească experiență în probleme importante precum învingerea concurenței.

Citește și