UNESCO pune frână hate speech-ului în școli. Corina Popa: „Trăim într-o lume în care se vorbește prea puțin despre nevoia de educație”

Știi că totul începe de la primul stilou pus în mână, de la primul cuvânt scris sau de la prima poezie rostită. Și totuși, când crești, uneori uiți esența acestor lucruri. 24 ianuarie marchează Ziua Internațională a Educației. Tema aleasă de UNESCO în acest an este rolul profesorilor în oprirea hate speech-ului.

Este o provocare pentru profesori să oprească hate speech-ul?

„Ziua Internațională a educației marchează un moment prielnic în care să regândim rolul profesorilor în societatea de astăzi și mai ales în construirea viitorului. O societate în care accesul la informație este imediat. O societate în care pseudo-știința, comportamentele radicale, știrile false devin din ce în ce mai periculoase. Avem mult de luptat cu discriminarea și naționalismul. Trebuie să îi învățam pe elevi să se iubească așa cum sunt, să se bucure pentru binele celorlalți.

Avem o luptă grea cu preconcepțiile, cu mentalitățile obtuze. Trăim într-o lume în care se vorbește prea puțin despre nevoia de educație. Ochii noștri etichetează prin perspectiva a ceea ce oamenii nu pot face”, a declarat Corina Popa, fondatorul Școlii de Gramatică, pentru Aleph News.

Cum clădim un sistem de educație pus la punct în România?

„Un sistem de educație bine pus la punct înseamnă lupta cu aceste mentalități. O finanțare consistentă și o bună pregătire a profesorilor”, a adăugat aceasta.

Citește și

Exit mobile version