Vermont a devenit primul stat american unde au fost instalate automate cu prezervative în școli și licee. Scopul acestui proiect este de a preveni sarcinile nedorite în rândul adolescentelor. În același timp, școlile din Vermont se gândesc să introducă în curând și orele de educație sexuală. Ar putea fi posibilă o astfel de educație aici, în România? Violeta este mamă a doi băieți de gimnaziu și nu este deloc încântată de o astfel de idee. Ea crede că cei mici ar trebui să fie instruiți, înainte de a le fi înmânate contraceptive.

România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la numărul de mame adolescente. 

În cazul mamelor minore, vârsta medie la prima naștere este de 16 ani. Aproape 90% dintre acestea nu au folosit niciodată o metodă contraceptivă, pentru că, din păcate, nu au avut pe nimeni care să le învețe despre asta. Doar 7% din adolescentele care au rămas însărcinate au terminat liceul și numai 1% dintre acestea au absolvit și o facultate.

Un sfert din mamele minore din Uniunea Europeană provin din România. 10% din nașterile din România provin din rândul mamelor adolescente. Sunt tinere care la 25 de ani nasc deja al cincilea copil. De asemenea, aceste consecințe sunt majore în ceea ce privește sănătatea mamelor adolescente și a copiilor acestora. Două din cinci gravide din zonele rurale nu au efectuat analizele recomandate în sarcină, din cauza lipsei accesului la servicii medicale și a resurselor financiare, iar 47 dintre gravidele sau mamele adolescente din aceste comunități afirmă că principala sursă de venit a familiei este alocația copilului. 

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA