• 40% dintre femei recunosc că au creat conexiuni cu alte persoane în timpul unei relații.
  • În mare parte, femeile își cunosc partenerul de rezervă la sală sau aleg fostul iubit.
  • Bogdan Morar, sexolog și psihoterapeut: „Avem o plasă de siguranță, în caz că relația principală se destramă”.

Tu cât de devotată îi ești partenerului? 50% dintre femei nu se ascund și recunosc că au un partener de „rezervă”. De unde? De la sală sau, surprinzător… poate fi chiar fostul iubit. În plus, 40% dintre femei spun că au creat conexiuni cu alte persoane în timp ce erau într-o altă relație. Asta arată un studiu publicat în Daily Mail.

„Din perspectiva atașamentului nesecurizat, vedem nevoia asta de a evita intimitatea emoțională și de a evita teama de abandon și în sensul acesta mergem pe a dezvolta relații în afara principalei diade și să avem parteneri de rezervă. În sensul acesta, avem o plasă de siguranță, în caz că relația principală se destramă și în același timp putem păstra un oarecare control și o distanță de a ne atașa prea tare emoțional de principalii parteneri”, a explicat Bogdan Morar, sexolog și psihoterapeut, pentru Aleph News.

Vedem și că foștii iubiți sunt pe listă. În ce măsură poate fi afectată o relație de menținerea legăturii cu partenerii din trecut?

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

„Ne încurcă destul de mult. Ele funcționează în multe privințe ca o autoprofeție care se împlinește. În momentul în care pășim într-o relație cu premisa că s-ar putea să nu reziste, ceea ce e o premisă cumva realistă, întotdeauna există acest risc, dar în momentul în care căutăm deja să direcționăm din energie și din angajament în afara relației, în speranța de a nu fi rănit și de a asigura că avem o plasă de siguranță, cu siguranță sabotăm intimitatea, sabotăm angajamentul și putem să ne trezim fix în situația pe care încercăm să o evităm”, a adăugat Bogdan Morar.

Citește și