• Românii au ales să plece în această minivacanță în Brașov, Sibiu, Craiova și Sovata.
  • Piețele de Crăciun din Praga, Viena și Budapesta se regăsesc pe listele românilor.
  • Angajații români au parte de un weekend prelungit care durează 4 zile.

A început minivacanța de 1 Decembrie. Fie că alegi să mergi la munte sau cauți căldura, e momentul oportun pentru câteva zile de relaxare.

„Foarte mulți dintre ei călătoresc în România, mai ales că avem două zile cu o semnificație aparte: Sfântul Andrei, ocrotitorul României și Ziua Națională a României. Sunt foarte multe hoteluri și structuri de cazare, chiar cu grad de ocupare cu 100% sau spre 100%”, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT, pentru Aleph News.

„Sunt mai multe tipuri de destinații. Mulți români au ales destinațiile clasice de munte, pornind de la stațiuniile de pe Valea Prahovei, Sinaia, Bușteni, Azuga, apoi Predeal și Poiana Brașov, dar și alte stațiuni precum Slănic, Moldova, Vatra Dornei, Borșa, Păltiniș, Semenic. Apoi, destul de mulți români aleg să își petreacă această minivacanță destul de lungă, din fericire, în mediul rural. Stăm foarte bine la capitolul turism rural, avem foarte multe regiuni unde este dezvoltat și aici mă refer la Bran, Moeciu, Fundata, în centrul țării, ușor accesibil pentru orice român, apoi Maramureș, Bucovina, mărginimea Sibiului, Neamț, Oltenia de sub munte, Buzău și multe alte regiuni”, a adăugat el.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
DE CE ROMÂNIA NU ARE EURO?
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION

„Cu piețele de Crăciun stăm mult mai bine decât anii trecuți. România cred că tine să devină și o destinație de iarnă și a piețelor de Crăciun și pe plan internațional, cel puțin european. În acest an s-au promovat destul de bine piețele de Crăciun”.

Citește și