• Venitul lui Nolan a crescut după succesul filmului „Oppenheimer” la Oscar.
  • „Oppenheimer” a obținut șapte premii Oscar, inclusiv premii pentru actorul Cillian Murphy și actorul secundar Robert Downey Jr.
  • În ciuda unui buget de producție de 100 de milioane de dolari, încasările globale au urcat la 958 de milioane de dolari.

Filmul „Oppenheimer” al lui Christopher Nolan nu numai că i-a asigurat regizorului mai multe premii Oscar, dar a venit la pachet și cu un salariu uriaș de aproape 100 de milioane de dolari.

Cum a ajuns Nolan la această sumă impresionantă?

„Oppenheimer”, produs de Universal Pictures, a obținut un total de șapte premii Oscar, inclusiv premii pentru actorul Cillian Murphy și actorul secundar Robert Downey Jr.

În ciuda unui buget de producție de 100 de milioane de dolari, încasările globale ale filmului au urcat la un impresionant 958 de milioane de dolari după lansarea sa pe 19 iulie. Contractul lui Nolan pentru „Oppenheimer” includea un procent semnificativ din încasările din box office ale filmului, ceea ce reprezintă o practică obișnuită pentru regizorii de profil înalt. Pe măsură ce câștigurile filmului au crescut vertiginos, la fel au crescut și veniturile personale ale lui Nolan din acest proiect.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Astfel, regizorul primește în final suma de 100 de milioane de dolari pentru acest film. „Oppenheimer” va fi relansat în 1.000 de cinematografe în acest weekend, cu proaspătul statut de cel mai bun film. Acest lucru ar trebui să crească încasările finale ale filmului și să eclipseze pragul de 1 miliard de dolari, declanșând astfel un bonus suplimentar pentru regizor.

Citește și