• „Barbie” a obținut titlul pentru cea mai bună realizare cinematografică și de box office.
  • Christopher Nolan a primit titlul pentru cel mai bun director de film („Oppenheimer”).
  • Robert Downey Jr. a fost premiat pentru cel mai bun actor masculin într-un rol secundar.

Duminică seară a avut loc cea de-a 81-a ediţie a Globurilor de Aur, care dă startul sezonului premiilor de film şi televiziune de la Hollywood. Comediantul american Jo Koy a fost gazda Globes, fiind primul său rol de gazdă la o mare festivitate de premiere.

Emblematicul „Barbie” a obținut titlul pentru cea mai bună realizare cinematografică și de box office. Filmul a fost nominalizat, de asemenea, pentru alte 8 categorii. Printre celelalte filme nominalizate la aceeasi categorie s-au numărat și „Oppenheimer”, „Taylor Swift: the Eras Tour” și „Guardians of the Galaxy Vol. 3″.

Iar „What Was I Made For”, interpretată de Billie Eilish în „Barbie” a fost desemnată cea mai bună melodie originală.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cea mai bună performanță a unui actor masculin într-un rol secundar într-un film de cinema îi revine lui Robert Downey Jr. , pentru interpretarea sa excelentă în „Oppenheimer”. Actorul a ținut un discurs emoționant în care le-a mulțumit colegilor săi de platou pentru ajutorul acordat în timpul filmărilor: „O poveste amplă despre dilema etică a armelor nucleare are încasări de un miliard de dolari. Asta e o pistă? Nu. Dacă nu cumva și dar Universal a mizat pe Christopher Noel pentru a-l regiza pe Cillian Murphy, cu Emma Thomas la producție, cu Emily și Florence, iar această distribuție și echipă îi ajută să realizeze o capodoperă nenorocită”.

Christopher Nolan, a primit, de asemenea, titlul pentru cel mai bun director de film.

Citește și