• Robotul zidar Hadrian X, dezvoltat de Fastbrick Robotics construiește o casă în două zile.
  • Brațul robotic de 30 de metri depune 300 de cărămizi pe oră, ghidat de laser.
  • Robotul poate fi montat și pe alte baze, precum șenile, barje, bărci și macarale.

Robotul zidar Hadrian X, dezvoltat de startup-ul australian Fastbrick Robotics, construiește pereții unei case întregi în doar două zile. Cu un braț robotic de 30 de metri montat pe spatele unui camion, Hadrian X depune până la 300 de cărămizi pe oră, utilizând un sistem precis de ghidare cu laser, scrie Journal Dugeek.

Cu abilitatea de a se extinde pe trei etaje, acest zidar robot aduce o soluție rapidă și eficientăpentru construcțiile convenționale.

Acest robot de construcții extrem de versatil poate fi montat și pe alte baze, cum ar fi șenile, barje, bărci și macarale, ceea ce îl face flexibil pentru diferite nevoi de construcție în diverse locații.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

Hadrian X utilizează tehnologia de stabilizare dinamică a FBR, care măsoară în timp real mișcarea cauzată de vânt, vibrații și inerție.

„Mașina este fabricată de o companie australiană numită Fastbrick Robotics sau, pe scurt, FBR. Ca referință, zidarii umani pun de obicei între 300 și 500 de cărămizi pe zi, recordul fiind de 914 cărămizi într-o singură oră. Cele 200 de cărămizi pe oră ale lui Hadrian X pot părea lente în comparație cu acestea, dar nu folosește cărămizi obișnuite. Acestea sunt făcute special pentru Hadrian X de către FBR și sunt de 12 ori mai mari decât cărămizile standard pentru case”, a declarat Jesse Orral, pentru CNET.

Citește și