• Indiana Jones and the Dial of Destiny nu a reușit să stârnească prea mult entuziasm în weekendul de deschidere la box office-ul din SUA.
  • Filmul a avut o încasare estimată la 130 de milioane de dolari la nivel mondial, inclusiv o încasare dezamăgitoare de 60 de milioane de dolari în cele trei zile din America de Nord.
  • Precedentul episod al seriei a avut un debut de 100 de milioane de dolari.

,,Indiana Jones și cadranul destinului” , al cincilea episod al seriei de filme despre arheologul care călătorește pe tot globul, a avut încasări de 60 de milioane de dolari în weekendul de deschidere în America de Nord, o dezamăgire pentru cinematografele care încearcă să își revină după pandemie.

Numărătoarea de la cinematografele din SUA și Canada, raportată duminică de Comscore Inc. a ratat cele 70,3 milioane de dolari preconizate de Box Office Pro. Distribuitorul filmului, Walt Disney Co. estima că va obține 65 de milioane de dolari de vineri până duminică în SUA și până la 145 de milioane de dolari la nivel global până la vacanța lungă de 4 iulie în SUA.

Suma a fost o veste proastă pentru producătorul filmului, Lucasfilm, și compania-mamă Disney, precum și pentru industria cinematografică. Două bombe din acest sezon cinematografic de vară, The Flash al Warner Bros. și Elemental al Disney, au determinat analiștii să își reducă previziunile pentru acest an și să ridice noi întrebări cu privire la perspectivele pe termen lung pentru cinematografe.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

,,Cererea consumatorilor de a merge la cinema este în schimbare” , au scris analiștii de la Bloomberg Intelligence pe 28 iunie.

Destinul încasărilor pentru Indiana Jones? Un debut slăbuț de 60 de milioane de dolari în America de Nord

Aceștia anticipează vânzări de bilete pentru întregul an de aproximativ 8,8 miliarde de dolari în America de Nord, citând Box Office Pro. Această sumă este în scădere față de o estimare de vârf de 9,2 miliarde de dolari cu doar câteva săptămâni în urmă și mult mai puțin decât cele peste 11 miliarde de dolari înregistrate anual înainte de pandemia Covid-19.

Analiștii se tem, de asemenea, că întârzierile de producție legate de grevele scriitorilor de la Hollywood ar putea împinge o redresare completă a industriei cinematografice dincolo de următorii doi ani.

Bilanțul de weekend pentru Dial of Destiny a arătat că fanii au păstrat o anumită afecțiune pentru aventurierul profesor Indiana Jones, interpretat din nou de Harrison Ford, în ciuda unei pauze de 15 ani de la ultimul film. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull s-a deschis în 2008 în America de Nord cu vânzări de 100 de milioane de dolari în weekend și a ajuns la încasări de 790,7 milioane de dolari la nivel mondial.

O problemă: Dial of Destiny este deosebit de popular în special în rândul publicului mai în vârstă, care a fost printre cei mai reticenți în a se întoarce în cinematografe.

În cel mai recent film, Jones, interpretat de Ford, în vârstă de 80 de ani, se luptă să recupereze un artefact care poate schimba cursul istoriei. Printre colegii săi de scenă se numără Antonio Banderas și Phoebe Waller-Bridge. Karen Allen revine în rolul lui Marion.

Criticii au fost în mare parte favorabili, aproximativ două treimi dintre ei recomandând filmul, potrivit Rotten Tomatoes, care adună recenzii. Realizarea filmului a costat aproximativ 295 de milioane de dolari, potrivit Variety, și multe alte zeci de milioane de dolari pentru a fi comercializat, ceea ce sugerează că va avea de înfruntat un obstacol mare pentru a ajunge la profit.

Până la 25 iunie, vânzările interne de bilete au totalizat 4,35 miliarde de dolari, în creștere cu 21% față de anul trecut, dar cu 20% sub aceeași perioadă din 2019, potrivit datelor Comscore.

Câteva succese importante la sfârșitul acestei luni ar putea reduce diferența. Misiune: Impossible – Dead Reckoning Part One, un film lansat de Paramount Pictures cu Tom Cruise, se lansează pe 12 iulie și se estimează că va genera peste 300 de milioane de dolari în America de Nord, potrivit Box Office Pro. Barbie, de la Warner Bros. care iese nouă zile mai târziu, ar putea aduce până la 240 de milioane de dolari pe plan intern.

O altă colaborare Cruise-Paramount Global, Top Gun: Maverick, s-a numărat printre filmele cu cele mai mari încasări din 2022 în SUA, cu vânzări de bilete în valoare de 718,7 milioane de dolari.

Citește și

Elon Musk face haz de necaz pe seama restricțiilor de pe Twitter. Utilizatorii îl acuză că a ucis rețeaua socială: „RIP Twitter”

Revoltele din Franța: Bunica lui Nahel Merzouk cere încetarea violențelor după a cincea noapte de tensiuni: „Opriți-vă!”

Victor Lafay a câştigat etapa a doua a Turului Franţei, desfăşurată duminică între Victoria-Gasteiz şi San Sebastian