• Elon Musk glumește pe seama noilor limite de citire de pe Twitter.
  • Elon Musk a anunțat o limitare temporară a numărului de tweet-uri pe care utilizatorii le pot citi în fiecare zi, abonații verificați putând vedea mult mai multe decât cei fără bifă albastră.
  • Musk, care este, de asemenea, directorul executiv al Tesla și SpaceX, nu a spus cât timp vor dura limitele temporare.

Elon Musk a glumit pe seama limitelor temporare de citire zilnică de pe Twitter, după ce utilizatorii și-au vărsat furia în legătură cu noile limitări ale site-ului, scrie Sky News.

Anterior, Musk spusese că Twitter a aplicat aceste limite pentru a aborda ,,nivelurile extreme” de piraterie a datelor și de manipulare a sistemului.

El a spus că utilizatorii verificați ai Twitter au fost limitați temporar la citirea a 6.000 de postări pe zi – care a fost ulterior majorată la 8.000, apoi la 10.000.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Între timp, conturile neverificate – cele fără o bifă albastră – au fost inițial limitate la citirea a 600 de mesaje pe zi, în timp ce conturile noi neverificate au fost limitate la 300 de mesaje pe zi. Cifrele au fost ulterior majorate la 800 și, respectiv, 400, iar apoi din nou la 1.000 și 500.

,,Te trezești dintr-o transă profundă, te îndepărtezi de telefon pentru a-ți vedea prietenii și familia” , a glumit Musk.

Utilizatorii spun că limitele impuse conturilor neverificate care le permit să citească doar 600 de tweet-uri pe zi ,,omoară” platforma, iar anunțul a dus la apariția unor tendințe pe site-ul media: RIP Twitter și #Twitterdown.

Musk, care este, de asemenea, directorul executiv al Tesla și SpaceX, nu a spus cât timp vor dura limitele temporare.

Oamenii au început să raporteze probleme la scurt timp după prânz, ora Românei, potrivit site-ului de monitorizare a problemelor și întreruperilor Downdetector. Până la ora 19:00, site-ul a primit mii de rapoarte.

,,Să conduci Twitter este greu” , a scris pe Twitter cofondatorul și fostul CEO Jack Dorsey. ,,Nu doresc acest stres nimănui. Am încredere că echipa face tot ce poate în condițiile constrângerilor pe care le are, care sunt imense.

,,Este ușor să critici deciziile de la distanță… lucru de care sunt vinovat… dar știu că scopul este să văd Twitter prosperând. Așa va fi. „

Această decizie vine după ce vineri oamenii care au încercat să acceseze Twitter au fost anunțați că vor trebui să fie conectați la un cont pentru a vedea tweet-urile, în ceea ce Musk a numit o ,,măsură de urgență temporară” .

Și în februarie, o întrerupere a făcut ca mulți utilizatori să nu poată să posteze tweet-uri, să urmărească conturi sau să își acceseze mesajele directe, deoarece platforma a fost afectată de probleme tehnice de amploare.

Miliardarul a finalizat preluarea site-ului de socializare în valoare de 44 de miliarde de dolari (35 de miliarde de lire sterline) în octombrie 2022, iar în aprilie a introdus un sistem de plată pentru conturile verificate.

Abonații pot posta tweet-uri mai lungi și pot, de asemenea, să facă modificări la tweet-urile publicate, să vadă aproximativ jumătate din numărul de reclame și să folosească imagini de profil cu simboluri NFT.

Personalități și celebrități au declarat că această mișcare lasă platforma deschisă impostorilor și dezinformării, în timp ce Twitter a declarat că serviciul ,,ridică nivelul conversațiilor de calitate” .

Citește și

Revoltele din Franța: Bunica lui Nahel Merzouk cere încetarea violențelor după a cincea noapte de tensiuni: „Opriți-vă!”

Victor Lafay a câştigat etapa a doua a Turului Franţei, desfăşurată duminică între Victoria-Gasteiz şi San Sebastian

FOTO|VIDEO. Hunter Biden, fiul fostului președinte al SUA, escapadă la volanul Porsche-ului său: A condus cu peste 200 km/h cu un joint în mână