• Victor Lafay este câştigătorul surpriză al etapei a doua din Le Tour, încheiată la San Sebastian.
  • Jumbo-Visma a greşit calculele în final, iar Wout Van Aert, favoritul zilei, a sprintat prea târziu.
  • Luni are loc etapa a treia, cu startul la Amorebieta-Etxano şi sosirea la Bayonne (193,5 km).

Ciclismul francez are un nou purtător de speranță: în vârstă de 27 de ani, Lafay avea până acum în palmares doar o victorie notabilă, o etapă în Turul Italiei în 2021. În finalul etapei la San Sebastian, el a profitat de hărțuirea favoritului la sprintul final, belgianul Wout Van Aert (Jumbo Visma), nevoit să răspundă la atacuri repetate din partea adversarilor. Cu toate eforturile sale, Van Aert nu a reușit să remonteze avansul lui Lafay sosind pe locul 2 înaintea slovenului Tadej Pogacar (Jumbo Visma), scrie The Guardian.

Pogacar a cumulat nu mai puțin de 12 secunde bonificații, între care opt pe ultima ascensiune în care l-a învins pe marele său rival pentru victoria finală, câștigătorul Marii Bucle în 2022, danezul Jonas Vingegaard (Jumbo Visma). Etapa a fost marcată de o lungă evadare cu americanul Neilson Powless (EF Education-Easypost) prins de pluton cu 19 km înainte de sosire, dar el și-a atins scopul, câștigând patru din cele cinci ascensiuni ale zilei și consolidându-și poziția de lider în clasamentul cățărătorilor.

Turul Franței 2023 etapa 2

În clasamentul general conduce în continuare Adam Yates, care are șase secunde avans față de liderul său, Pogacar care este la egalitate cu fratele geamăn al lui Adam, Simon Yates (Team Jayco Alula) pe locul 3, Lafay e pe 4 la 12 secunde, Van Aert pe 5 la 16 secunde și Vingegaard la 17 secunde.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Lafay a preluat tricoul verde al sprinterilor în timp ce Pogacar îl păstrează pe cel alb al tinerilor sub 25 de ani.

Bilanțul celor două etape de debut desfășurate în Țara Bascilor din Spania este un avans de 11 secunde al lui Pogacar față de Vingegaard care poate părea nesemnificativ, având în vedere că mai sunt 19 etape și opt etape de munte în cinci masive muntoase, dar reprezintă un avantaj psihologic în lupta dintre cei doi favoriți și un avantaj al lui UAE Team Emirates față de rivalii lor, Jumbo Visma.

Luni are loc etapa a 3-a Amorebieta-Etxano – Bayonne, 193 de km, prilej cu care cursa intră în Țara Bascilor din Franța. Fără dificultăți ca primele două etape, aceasta pot prilejui un sprint masiv și o posibilă victorie a britanicului Mark Cavendish (Astana Qazaqstan Team), care la 38 de ani are șansa să depășească recordul de victorii de etapă – 34 – pe care-l deține împreună cu mare campion, belgianul Eddy Merckx.

Citește și

FOTO|VIDEO. Hunter Biden, fiul fostului președinte al SUA, escapadă la volanul Porsche-ului său: A condus cu peste 200 km/h cu un joint în mână

Meghan nu este afectată de fiascoul neînțelegerii cu Spotify: „Sunt doar oameni geloși și răi care aruncă cu pietre”

Singapore este cel mai scump oraș în care poți duce o viață de lux, potrivit unui nou clasament. Două orașe din SUA intră în top 10