• Singapore este cel mai scump oraș în care se poate trăi în lux, potrivit unui raport realizat de Julius Baer Group.
  • Chiriile, prețurile locuințelor, taxele școlare, impozitele pe mașini și cheltuielile de trai sunt toate ridicate în orașul-stat.
  • Shanghai, Hong Kong, Londra și New York au completat top cinci.

Singapore este cel mai scump oraș pentru un stil de viață de clasă superioară, potrivit unui nou raport realizat de Julius Baer Group, scrie Business Insider.

Banca privată elvețiană a publicat marți raportul său 2023 Global Wealth and Lifestyle Report.

Singapore a scos Shanghaiul de pe podium, marcând astfel prima dată când orașul-stat asiatic a ajuns în fruntea clasamentului. Acesta s-a clasat pe locul cinci anul trecut și pe locul nouă în 2021.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Analiștii Julius Baer au scris că guvernul din Singapore a reușit în încercările sale de a face din acest stat un loc atractiv pentru persoanele cu averi mari să trăiască și să muncească, dar că acest lucru a dus și la creșterea prețurilor.

În special, orașul-stat, care are o populație de puțin peste 5,5 milioane de locuitori, are chirii ridicate, prețuri mari la case, taxe școlare, taxe pe mașini și cheltuieli generale de trai, au scris analiștii. Asigurarea medicală esențială este mai mult decât dublă față de media globală, au adăugat aceștia.

Potrivit unui calcul al costului vieții de pe un site guvernamental din Singapore, o cameră în afara regiunii centrale a orașului-stat costă în general între 1.300 și 2.350 de dolari singaporezi pe lună (970 și 1.750 de dolari).

Închirierea unui apartament privat costă în medie între 3.800 și 5.750 de dolari singaporezi pe lună (între 2.830 și 4.285 de dolari).

,,Considerat de mult timp ca fiind locuibil, stabil și cosmopolit, Singapore concurează acum pentru a deveni un centru global de top pentru cei bogați” , au scris analiștii Julius Baer, adăugând că are un aeroport plin de viață și unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din lume.

Până la sfârșitul anului 2022, se estimează că Singapore avea 1.500 de birouri de afaceri – de două ori mai multe decât în anul precedent.

Clasamentul celor mai scumpe 10 orașe în care se trăiește bine:

1. Singapore
2. Shanghai
3. Hong Kong
4. Londra
5. New York
6. Monaco
7. Dubai
8. Taipei
9. São Paulo
10. Miami.

Citește și

Joe Biden vine în Europa săptămâna viitoare. Președintele SUA se va întâlni și cu Regele Charles al III-lea

O agenție de publicitate din Filipine a folosit imagini din Elveția într-un video de promovare a turismului. Ce scuză are compania?

Hailey Bieber a stârnit reacții atunci când a purtat un top „Nepo Baby”: „Am purtat tricoul să arăt că da, sunt un copil al unor părinți celebri”