• O agenţie de publicitate din Filipine şi-a cerut scuze pentru că a folosit imagini din alte ţări într-un videoclip de promovare turistică.
  • Campania a folosit imagini cu terase de orez din Indonezia, dune de nisip din Emiratele Arabe Unite şi un avion care aterizează în Elveţia.
  • Videoclipul a fost eliminat, iar compania a declarat că va ajuta departamentul de turism în ancheta sa.

O agenţie de publicitate din Filipine şi-a cerut scuze pentru că a folosit imagini din alte ţări într-un videoclip de promovare turistică, scrie BBC.

Campania a folosit imagini cu terase de orez din Indonezia, dune de nisip din Emiratele Arabe Unite şi un avion care aterizează în Elveţia.

Agenţia, DDB Filipine, şi-a cerut scuze pentru această „nefericită scăpare” .

Recomandări

MACRON AMÂNĂ NUMIREA NOULUI GUVERN
PAS CU PAS SPRE PACE
DAVID LAMMY AJUNGE ÎN INDIA
ANM EMITE COD PORTOCALIU DE PLOI
DEFECTE DE 1 MILIARD DE DOLARI
ÎNCETINIREA ECONOMICĂ A CHINEI AFECTEAZĂ MĂRCILE DE LUX

Secretarul filipinez pentru turism, Christina Garcia Frasco, a declarat că nu au fost folosite fonduri publice pentru realizarea videoclipului.

Imagini din alte locuri pentru promovarea turismului în Filipine

Frasco a declarat că Departamentul de Turism a cerut în repetate rânduri confirmarea din partea agenţiei de publicitate, DDB Philippines, că materialele folosite în videoclip le aparţin şi sunt originale.

Ea a spus că în „TOATE aceste ocazii, DDB a asigurat în mod repetat Departamentul de Transport că originalitatea şi proprietatea tuturor materialelor sunt în regulă” .

Videoclipul a fost realizat ca parte a campaniei „Iubiţi Filipinele” , în valoare de 708.298 de lire sterline, care a fost lansată la sfârşitul lunii iunie.

Utilizarea videoclipurilor din alte ţări a fost descoperită pentru prima dată de o analiză a agenţiei de ştiri franceze AFP şi de bloggerul filipinez Sass Rogando Sasot.

Frasco a declarat că departamentul se va asigura că DDB Filipine îşi asumă responsabilitatea pentru videoclip.

DDB Filipine a afirmat în propria declaraţie că utilizarea de imagini de arhivă în videoclipurile de atmosferă este un lucru standard în industria publicitară, dar şi-a cerut scuze pentru utilizarea altor videoclipuri în acest caz.

„Utilizarea de imagini de arhivă străine într-o campanie de promovare a Filipinelor este extrem de nepotrivită şi contrazice obiectivele DOT” , a declarat DDB DDB.

Videoclipul a fost eliminat, iar compania a declarat că va ajuta departamentul de turism în ancheta sa.

Citește și

Hailey Bieber a stârnit reacții atunci când a purtat un top „Nepo Baby”: „Am purtat tricoul să arăt că da, sunt un copil al unor părinți celebri”

Cel mai mare crocodil din lume, Cassius, aflat în captivitate, continuă să crească. Experții sunt uimiți de vârsta reptilei

Orkxit? De ce insulele Orkney doresc independența față de Scoția