• Un parc australian de animale sălbatice susține că deține în captivitate cel mai mare – și posibil cel mai bătrân – crocodil din lume.
  • Cassius are acum 5 metri lungime și probabil 120 de ani.
  • Cel mai bătrân crocodil înregistrat a fost un crocodil cunoscut sub numele de Freshie, care a ajuns la 140 de ani în captivitate, în ciuda faptului că a fost împușcat de două ori în coadă și în ochiul stâng.

Un parc australian de animale sălbatice susține că deține în captivitate cel mai mare – și posibil cel mai bătrân – crocodil din lume, care se estimează că a trăit 120 de ani și mai are încă mult timp de trăit, potrivit îngrijitorilor săi, scrie Fox News.

,,Cassius este un băiat frumos și, în mod evident, are o întreagă istorie în spate” , a declarat Sally Isberg, directorul general al Australian Crocodile Research Centre, într-un interviu acordat Fox News.

,,Este un băiat fericit și sănătos și are multă personalitate” . , a adăugat ea.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Cercetătorii l-au capturat pe Cassius în 1984 și l-au transportat cu feribotul pe Green Island, în Australia, unde trăiește de peste 35 de ani. Unii experți au spus că Cassius ar putea avea acum până la 120 de ani, ceea ce ar depăși limitele de longevitate cunoscute ale crocodililor.

Ceea ce îl face pe Cassius atât de neobișnuit este faptul că a continuat să crească în ciuda vârstei sale remarcabile: În timpul unui control anual din acest an, profesorul Graeme Webb a stabilit că Cassius a mai crescut cu 13 centimetri de la ultima sa vizită, cu aproape 20 de ani mai devreme, măsurând acum 5 metri și 11,75 centimetri.

În timpul primei sale vizite, Webb a estimat despre Cassius că are între 30 și 80 de ani, ceea ce înseamnă că ar putea avea cel puțin 120 de ani, deși nu există nicio modalitate de a determina pe deplin vârsta crocodilului – mai ales având în vedere dimensiunea și creșterea neobișnuită a lui.

Îngrijitorii parcului au declarat pentru Fox News că evaluarea anuală este ,,foarte discretă” , deoarece utilizarea mijloacelor de imobilizare poate provoca stres din cauza unui răspuns crescut de luptă sau de fugă, obișnuit la prădătorii apex. Acest stres poate induce traume extreme care ar putea necesita un timp considerabil pentru a-și reveni.

,,În general, aceste evaluări se fac prin observarea în persoană și prin examinarea registrelor de observație ținute de către îngrijitori” , a precizat parcul, citând măsuri precum prelevarea de probe de scaun și de apă pentru o analiză mai detaliată.

Recenta evaluare a lui Cassius a constatat că acesta se simte ,,bine, fără niciun motiv de îngrijorare imediată și fără niciun motiv de a crede că reptila nu va mai trăi mulți ani de acum încolo” .

Fondatorului parcului, George Craig, îi place adesea să-l hrănească personal pe Cassius și are o ,,relație minunată” cu crocodilul.

Cel mai bătrân crocodil înregistrat a fost un crocodil cunoscut sub numele de Freshie, care a ajuns la 140 de ani în captivitate, în ciuda faptului că a fost împușcat de două ori în coadă și în ochiul stâng, potrivit Oldest.org.

Citește și

Orkxit? De ce insulele Orkney doresc independența față de Scoția

Regele poporului Zulu din Africa de Sud a fost internat în țara vecină după ce ar fi fost otrăvit. Consilierul său a murit subit

Walt Disney este acuzat că plătește angajatele cu aproximativ 2% mai puțin decât omologii bărbați