• Sâmbătă, 1 iulie, începe Turul Franței. 176 de cicliști vor porni de la Bilbao, în Spania, pentru a ajunge luni în Franța.
  • Securitatea competiției ar putea fi pusă în pericol de violențele care au izbucnit în Franța începând de marți, în urma morții tânărului de 17 ani, Nahel, ucis de un polițist.
  • Măsurile de securitate ar putea fi modificate în funcție de evoluția situației în următoarele ore.

Fanii ciclismului urmăresc Turul Franței cu mare interes încă din 1903. Pentru această ediție din 2023, 176 de cicliști vor pleca sâmbăta aceasta din Bilbao pentru o buclă de 182 de kilometri în 21 de etape, cu finalul programat pentru 23 iulie pe Champs-Élysées, la Paris.

Dar, în urma violențelor care au izbucnit începând de marți, după moartea lui Nahel, în vârstă de 17 ani, împușcat de un polițist la Nanterre, Securitatea competiției ar putea fi pusă în pericol de violențele care au izbucnit în Franța, scrie TF1.

Amaury Sport Organisation a declarat că, pentru a asigura securitatea Turului, „300 de membri ai forțelor de ordine (Garde Républicaine, CRS, jandarmeria mobilă și misiunea de poliție) vor fi detașați în permanență pe tot parcursul Turului Franței”. În total, 28.000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi detașați de Ministerul de Interne de-a lungul întregului traseu.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Evident, evenimentul din acest an are loc pe un fundal complicat de violență urbană, dar, încă o dată, este un eveniment cu care forțele de ordine sunt obișnuite să se confrunte și se va face în bune condiții”, afirmă Michel Corriaux, șeful diviziei de securitate publică din cadrul sindicatului Alliance police nationale.

De asemenea, măsurile de securitate ar putea fi modificate în funcție de evoluția situației în următoarele ore.

Citește și: