• O a patra noapte de revolte a avut loc în Franța.
  • Gérald Darmanin, ministrul de interne, a declarat că noaptea de vineri a fost mult mai calmă decât joi.
  • Revoltele din Franța s-au extins în Belgia, fiind raportate zeci de arestări.

UPDATE ORA 15

Regiunea Ile de France pune pe masa 20 de milioane de euro pentru a reconstrui tot ce s-a distrus.

„Regiunea va pune pe masă 20 de milioane de euro pentru a reconstrui imediat ceea ce a fost distrus”, spune Președinta LR a Consiliului Regional Île-de-France, Valérie Pécresse.

UPDATE ORA 13

1311 de persoane au fost arestate

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

UPDATE ORA 10. Cel puțin 994 de persoane au fost arestate

ȘTIREA INIȚIALĂ

O a patra noapte de revolte a avut loc în Franța. Gérald Darmanin, ministrul de interne, a declarat că noaptea aceasta a fost mult mai calmă decât joi, în ciuda faptului că au avut loc cel puțin 471 de arestări, scrie BBC.

Ministrul de interne a declarat anterior că guvernul a mobilizat 45.000 de polițiști peste noapte pentru a reprima orice alte tulburări. Cu toate acestea, există rapoarte despre haosul generalizat în orașele din Franța, cu clădiri și vehicule incendiate și magazine jefuite.

De asemenea, guvernul a cerut autorităților regionale să închidă serviciile de transport pe timpul nopții în toată țara.

Kylian Mbappe a declarat că „violența nu rezolvă nimic” și a cerut ca aceasta să fie înlocuită de „doliu, dialog și reconstrucție”.

Revoltele din Franța s-au extins în Belgia, fiind raportate zeci de arestări, iar presa franceză a anunțat că 100 de persoane au fost arestate la Bruxelles.

Revoltele au început marți, după ce poliția a împușcat mortal un băiat de origine algeriană în vârstă de 17 ani, pe nume Nahel M.

Ofițerul care l-a împușcat pe Nahel și-a cerut scuze familiei, dar moartea adolescentului a reaprins nemulțumirile legate de poliție și de profilarea rasială în suburbiile Franței.

Citește și: